Nogomet
103

Mladost pobijedila Željezničar u prijateljskoj utakmici na Kupresu

Piše: D. B.
(Foto: Armin Herić/fkzeljeznicar.ba)
Željezničar i Mladost DK su danas na Kupresu odigrali prijateljsku utakmicu, a pobijedila je Mladost rezultatom 1:0.

Trener Plavih Miloš kostić je odlučio da od prve minute zaigraju Fejzić, S. Stevanović, Duraković, Kosorić, Husić, Hervas, Radinović, Bekrić, Lazić, Pozder i Lendrić.

Prva je zaprijetila ekipa Mladosti i to u 7. minuti. Bilo je opasno nakon kornera, ali je lopta ipak završila iznad Fejzićevog gola. U narednim minutama prilika nije bilo, a u 30. je Osmanković zamijenio Durakovića. Upravo je Osmanković u 43. minuti dobio žuti karton. Plavi su kreirali dobru akciju tek u 48. minuti, dobar prodor je napravio Lazić i uposlio Pozdera, čiji ubačaj ipak nije stigao do Bekrića. Prvo poluvrijeme je završeno bez pravih prilika, pa tako i bez golova.

Kostić je u drugih 60 minuta dao priliku Ćemanu, Memiji, Osmankoviću, Boccacciniju, Bevabu, Šećeroviću, Blagojeviću, M. Stevanoviću, Žeriću, Nikoliću i Beganoviću. U 70. minuti Žerićev udarac iskosa završava u rukama golmana Mladosti. Minut kasnije je Blagojević centrirao, a Stevanović loptu glavom poslao u vanjski dio mreže. Potom je Beganović u 74. minuti odlično šutirao, ali je lopta završila nekoliko centimetara pored stative gola Mladosti.

Nakon nekoliko prilika za Plave, u 75. minuti prijeti ekipa Mladosti. Ćeman je dobro intervenisao i odbranio udarac protivničkog igrača.

Pet minuta kasnije je Beganović dva puta pokušao savladati golmana Maldosti, no, nije uspio. Osmankovićev udarac glavom iz 88. minute odbranio je golman Mladosti.

Ćemana, Osmankovića, Beganovića i M. Stevanovića su u 90. minuti zamijenili Kjosevski, Hasanović, Mujagić i Halvadžić.

Igrala se 105. minuta kada je Mladost povela golom Brazilca Alessandra. Rezultat se u posljednjih 15 minuta nije mijenjao, pa je Mladost pobijedila 1:0.