Još jedan apsurd bh. fudbala
85

Mladi prvaci BiH iduće godine moraju u niži rang takmičenja

Piše: D. T.
Pored činjenice da su minuloj sezoni osvojili titulu prvaka naše zemlje i bili prvi u omladinskoj Premijer ligi BiH, kadeti Fudbalskog kluba Kozara iz Bosanske Gradiške, u narednoj sezoni igrat će u nižem rangu takmičenja.

Ova nesvakidašnja situacija prouzrokovana je pravilima Nogometnog/Fudbalskog Savez BiH, koji nalažu da je sastav omladinskih Premijer liga mora biti identičan sastavu seniorskog društva.

Tako će, s obzirom na činjenicu da je prvi tim Kozare ispao iz fudbalske elite, njegovim stopama morati i juniori i kadeti, bez obzira na podatak da su najbolji u zamlji.

“Apsurd je biti najbolji u Premijer ligi, a onda zbog nakaradnih pravila ispasti iz elitnog društva. Mislim da se samo kod nas dešavaju ovakve stvari, jer bi neko trebao da cijeni rezultat koji smo postigli. Još uvijek mislim da će nepravda biti ispravljena i da ćemo narednu sezonu igrati u društvu najboljih” rekao je trener kadeta iz Bosanske Gradiške Igor Janković.

Njegova ekipa je u nedavno završenom prvenstvu trijumfovali sa 66 bodova, te iza sebe ostavila Zrinjski i Široki Brijeg, koji je bio najbolji u juniorskoj konkurenciji.