Nogomet
10

Mlada Meksikanka sanja da upozna Džeku, a zastavu BiH drži na zidu svoje sobe

Piše: N. Jamaković
Andrea Mendoza (Foto: Facebook)
Mlada Meksikanka Andrea Mendoza koja trenutno živi u Illinoisu (SAD) veliki je fan bh. nogometnog reprezentativca Edina Džeke, ali i naše zemlje, čiju zastavu nerijetko ističe na fotografijama koje objavljuje na svojoj Facebook stranici. Također, zastava BiH krasi zid njene sobe.

U razgovoru za portal Klix.ba Andrea je kazala kako je prvi put vidjela Džeku još dok je igrao za Wolfsburg. "Nisam baš mnogo pratila Bundesligu dotad, ali sam zato od tog trenutka počela pratiti utakmice Wolfsburga, jer sam odmah shvatila da je Džeko sjajan i izuzetno talentovan igrač. No, osim što je tako dobar igrač, on je i veliki čovjek, što je pokazao u više navrata čineći razne stvari za ljude u Bosni. On je tako darežljiv i nesebičan i veoma ga cijenim", kazala je Andrea.

Ističe kako su joj se snovi nedavno ispunili kada je imala priliku Džeku vidjeti uživo na terenu, u prijateljskom meču Manchester City - Chelsea koji je odigran u St. Louisu. "Bila sam tako zabrinuta jer su se pojavile informacije da Džeko neće zaigrati u toj utakmici za tim koji volim. Ipak, mojoj sreći nije bilo kraja kada je ušao u drugom poluvremenu, a onda postigao dva gola, bili su to trenuci čiste euforije i jedva sam obuzdala emocije", veli Andrea.

Najbolji nogometaš na svijetu

Dodaje kako bi učinila sve da se sretne sa Džekom i kaže mu kako ju je inspirisao da bude dobra osoba čak i ako ima svijet na dohvat ruke. "Bila bi mi velika čast da ga upoznam i nadam se da će se to uskoro i desiti. Tada bih mu rekla kako je očigledno da je on najbolji nogometaš na svijetu", dodala je naša sagovornica.

Ona navodi i kako nije očekivala da će za tako kratko vrijeme postati poprilično popularna u našoj zemlji, samo zato što je na Facebooku postavljala svoje fotografije sa bosanskom zastavom koje su se potom brzo proširile društvenim mrežama. Za svega nekoliko dana na Facebooku je dobila stotine novih prijatelja Bosanaca koji su, kako kaže Andrea, ponosni što jedna djevojka u SAD voli Džeku i bosansku nogometnu reprezentaciju.

"Već sam dobila puno poruka u kojima me prijatelji pozivaju da dođem na utakmicu koju BiH igra u augustu protiv SAD, ali je to za mene teško ostvarivo. Ipak, planiram i nadam se da ću doći sljedeće godine i upoznati neke prijatelje, te osjetiti ljepote BiH. Možda i Džeku sretnem negdje tamo", navela je mlada Meksikanka.

Amra je perfektna žena za Edina

Inače, Andrea ima 18 godina i rođena je u Meksiku, ali je vrlo brzo preselila u SAD gdje živi već 16 godina. Trenutno živi u Illinoisu gdje je završila srednju školu i planira studirati informatiku. "Zaista volim nogomet, a moj omiljeni tim je Manchester City, oni su moj život i srce", istakla je Andrea.

Upitali smo je i za Džekinu djevojku Amru Silajdžić, na koju nije ljubomorna. "Ona je prelijepa žena i na neki način mi je uzor jer je skromna osoba. Osim što je lijepa, mislim i da je perfektna žena za Edina", odgovorila je.

Na kraju, pitali smo je i za koga je navijala nedavno u prijateljskom meču Meksiko-BiH. "Moj mozak je bio na strani Meksika, a srce je navijalo za Bosnu", kazala je simpatična Andrea.

Facebook