Riječi podrške
34

Mkhitaryan se zahvalio Džeki nakon prvog hat-tricka u dresu Rome

H. H.
Džeko i Mkhitaryan odlično sarađuju (Foto: EPA-EFE)
Džeko i Mkhitaryan odlično sarađuju (Foto: EPA-EFE)
Henrikh Mkhitaryan je s tri gola potopio Genou na Marassiju, a nakon prvog hat-tricka u Seriji A uputio je posebnu zahvalnost našem kapitenu Edinu Džeki.

Roma igra sve bolje i nakon današnje pobjede protiv Genoe 1:3 probila se na četvrtu poziciju s 14 bodova nakon sedam kola. Mkhitaryan je postigao sva tri pogotka, a u izjavi za medije otkrio je da ga je Džeko svojim riječima ohrabrio uoči današnjeg susreta.

"Rekao mi je da moram postići gol", kazao je Armenac koji je ispunio Dijamantovo "proročanstvo", a potom mu se i zahvalio na podršci.

"Razgovarao sam s Džekom i hvala mu na riječima podrške. Trebamo ga, nadamo se da će se uskoro vratiti, jer svaki igrač nam je važan", rekao je Mkhitaryan za DAZN.

Bio je to njegov prvi hat-trick od dolaska u Romu, a ujedno i prvi golovi u šampionatu ove sezone. Već je upisao i četiri asistencije i mediji u Italiji danima pišu o sjajnom napadačkom triju Vučice koji čini s Džekom i Pedrom.

Podsjetimo, Edin Džeko je u petak bio pozitivan na koronavirus zbog čega nije igrao u danšnjem meču, a neće biti na raspolaganju ni reprezentaciji BiH naredne sedmice kada Zmajevi igraju susrete Lige nacija protiv Nizozemske i Italije, te prijateljsku utakmicu s Iranom.