Večeras Wolfsburg - Fulham
0

Misimović Hughu Grantu obećao loš provod

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Poslije sinoćnjeg uspjeha Miralema Pjanića još dva bh. reprezentativca, Edin Džeko i Zvjezdan Misimović, imat će priliku da se sa svojim timom nađu u polufinalu evropskog fudbalskog takmičenja. Prolazak Wolfsburga koji se večeras sastaje sa engleskim Fulhamom bio bi veliki uspjeh ključnih igrača "vukova", ali i bh. fudbala.

Gol u posljednjim minutama prve utakmice na asistenciju Misimovića otvorio je vrata polufinala Evropske lige igračima Wolfsburga. Naš je reprezentativac slavnom glumcu Hughu Grantu, navijaču Fulhama koji je najavio dolazak na utakmicu, obećao toplu dobrodošlicu i mizernu noć.

"Može doći, ali neće imati mnogo razloga da se smije", poručio je samouvjereni Misimović.

Misimović je izrazio uvjerenje da je njegova ekipa u dobroj poziciji da se dočepa polufinala Evropske lige uprkos porazu u Londonu.

"Nakon poraza od 2-1 možemo biti sretni. Imali smo dovoljno prilika da budemo u prednosti, zato moramo u ovoj utakmici bolje iskoristiti svoje prilike, ali je gol u gostima vrlo važan za nas", rekao je Misimović.

Bh. reprezentativac koji je u prvoj utakmici nosio kapitensku traku istakao je da su njegovi saigrači vrlo motivisani i da postoje velike šanse za plasman dalje i da je to ono što oni žele uraditi.

Drugi bh. reprezentativac Edin Džeko u prvom susretu bio je pod lupom engleskih skauta, a mediji su naveli da su ga pratili skauti Manchester Cityja i Arsenala. Iz nekoliko vrlo izglednih prilika Džeko nije uspio postići pogodak, ali će priliku da nadoknadi propušteno imati večeras.

Za preostala tri mjesta u polufinalu Evropske lige borit će se:

Liverpool - Benfica Standard Liege - Hamburger Atletico Madrid - Valencia