Nogomet
0

Mirza Varešanović novi šef stručnog štaba Veleža

Sarajevo-x.com
Mirza Varešanović (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Mirza Varešanović (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Mirza Varešanović novi je šef stručnog štaba "Rođenih", saopćeno je iz nogometnog kluba Velež. . Uprava Veleža odlučila je napraviti korijenit rez kada je struka u pitanju, te nakon razgovora sa nekolicinom kandidata odlučila povjerenje ukazati Mirzi Varešanoviću.

Uprava Veleža odlučila je napraviti korijenit rez kada je struka u pitanju, te nakon razgovora sa nekolicinom kandidata odlučila povjerenje ukazati Mirzi Varešanoviću.

Ovaj mladi stručnjak sa UEFA pro licencom, uspješno je vodio Sarajevo u prošloj sezoni, kada je uprkos brojnim problemima, "urbulencijama" oko kluba i u završnici prvenstva bez pet - šest standardnih igrača, koji su bili suspendovani, izborio vicešampionsku titulu.

Mirza Varešanović rođen je u Sarajevu, a igrački je ponikao u klubu sa Koševa. Nosio je dres Sarajeva, a ratne 1995 prelazi u francuski Bordeaux. U periodu 1996-1998 nosio je dres grčkog Olympiacosa, 1998-2000 Bursaspora, 2000-2001 Austria Wiena, 2001-2002 Sarajevo, 2002-2004 Bursaspor.

Treba istaći da je u svojoj igračkoj karijeri dva puta uspješno sarađivao sa jednom od mostarskih igračkih i trenerskih legendi, Nenadom Bijedićem, koji je u to vrijeme sa mnogo uspjeha predvodio Bursaspor.

Za naš nacionalni tim odigrao je 24 utakmice.

Kao trener u svojoj debitantskoj sezoni, uprkos brojnim problemima, doveo je Sarajevo do vicešampionske titule.
Mirza Varešanović, zajedno sa saradnikom Esadom Selimovićem, trenerom specijalistom, odmah će otputovati u Fojnicu, gdje će preuzeti ekipu. Inače, Uprava Veleža u narednim danima izvršit će i rekonstrukciju stručnog štaba, a u cilju kompletnog iskoraka kluba u nastupajućem periodu, navodi se u saopćenju.