Nogomet
265

Mirsad Šiljak: Iz Sarajeva je rečeno da je Duljević na prodaju, učinili smo sve da Mulaliću olakšamo posao

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sva pojačanja FK Željezničar u tekućem prijelaznom roku izazvala su brojne reakcije, ali ništa nije uzburkalo javnost kao ponuda za Harisa Duljevića, krilnog napadača FK Sarajevo. Tome se niko nije nadao. Direktor kluba sa Grbavice Mirsad Šiljak smatra da slične ponude ne bi trebale izazivati toliko čuđenje javnosti.

"Naša ponuda je bila sasvim ozbiljna i bez ikakve provokacije. Nazvao sam kolegu Selimovića i pitao ga da li je igrač na prodaju, on je potvrdio, a onda smo poslali ponudu. Ne znam zašto igrači iz Sarajeva ne bi prelazili u Željezničar ili obratno", kazao je Šiljak.

Željezničar je zvanično ponudio 400.000 eura, a već je u klub stiglo 12 novih igrača. Najveću pažnju privukao je dolazak Miroslava Stevanovića, a tu su i Samir Bekrić, Nermin Zolotić, Ivan Lendrić...

Odgovor Dine Selimovića, direktora FK Sarajevo, u izjavi za Sportsport.ba bio je provokativan. "Neka plate račune za vodu, pa onda neka traže Duljevića", kazao je Selimović. Na drugoj strani, Šiljak ne želi komentarisati takvu izjavu i poručuje da takve izjave nemaju osnove.

"To nema osnove. Što se tiče poreskih dugova, to klub izmiruje na vrijeme. Ne bi to uopšte komentarisao. Sa Selimovićem imam izuzetno korektan odnos i ne bih ga kvario", smireno je kazao direktor Željezničara.

Nakon brojnih pojačanja cilj je jasan, a to je izlazak na evropsku scenu što je potvrdio i Šiljak. Najveći pritisak sada je na treneru Edisu Mulaliću.

"Mislim da jeste najveći pritisak na njemu, ali mi smo sve uradili da njemu olakšamo posao. Sada ima veliki izbor igrača koje, kada govorimo o kvalitetu, nismo prije imali", kazao je Šiljak, te dodao da Željezničar radi sve da dovede Uglješu Radinovića, veznjaka Borca, i Dženana Burekovića, lijevog beka Čelika.

Pokušali smo kontaktirati predsjednika FK Sarajevo Edisa Kusturicu, kao i direktora Dinu Selimovića, ali odgovora nije bilo.