Nogomet
89

Miroljub Kostić: Nadam se da će navijači FK Sarajevo biti zadovoljni mojim igrama

Piše: D. B.
Miroljub Kostić
Miroljub Kostić
Novo ime u svlačionici FK Sarajevo je Miroljub Kositć, srbijanski nogometaš koji će bordo dres nositi od naredne sezone. U razgovoru za portal Klix.ba je otkrio prve impresije o gradu i klubu, kao i očekivanja od naredne sezone.

Kostić je karijeru počeo u FK Radanu iz Lebana, a onda je nastupao za FK Sinđelić iz Niša. Prvi veliki trofej je osvojio s FK Jagodinom, a to je Kup Srbije. Prije dolaska u FK Sarajevo je bio igrač ljubljanske Olimpije. Njegova pozicija je zadnji vezni, a dobro se snalazi i u ulozi stopera. Dolazak na Koševo smatra napretkom u karijeri.

"Za FK Sarajevo sam se odlučio jer se radi o velikom klubu s visokim ambicijama. Vjerujem da je ovo korak naprijed za mene i namjeravam dati sve od sebe kako bih pomogao klubu da ostvari ciljeve u budućnosti. Upoznat sam s Premijer ligom, smatram da je kvalitetna i da će biti neizvjesna i naredne sezone, ali se nadam da će moj klub prvi proći kroz cilj", izjavio je Kostić, kojeg je prvi primijetio skaut Sarajeva.

"Kontaktirao me skaut Ermin Avdić, koji je pratio moje utakmice u Sloveniji. Dobio sam poziv direktora Abdulaha Ibrakovića, koji je bio maksimalno profesionalan i korektan. Brzo smo se dogovorili. Skaut mi je poslao prezentaciju kluba, vidio sam da su navijači veoma organizovani i nadam se da će biti zadovoljni mojim igrama. Na meni je da se borim i dam sve od sebe", rekao je Kostić.

Dolaskom na potpisivanje ugovora s FK Sarajevo, Kostić je prvi put posjetio glavni grad BiH.

"Nikada ranije nisam bio u Sarajevu, ali sam čuo sve najljepše o gradu i nadam se da ću se brzo naviknuti na novu sredinu", završio je dvadesetčetverogodišnji nogometaš Bordo ekipe.