Teška situacija
14

Milošević strijelac u porazu Konyaspora, klub četvorice bh. igrača blizu ispadanja

N. K.
Deni Milošević (Foto: Konyaspor)
Deni Milošević (Foto: Konyaspor)
Nogometaši Gaziantepa pobijedili su na domaćem terenu u okviru 31. kola turske Super lige rezultatom 3:1 ekipu Konyaspora, koja ja tako napravila još jedan korak unazad u borbi za opstanak među elitom.

Dobro je krenulo po goste budući da je bh. reprezentativac Deni Milošević nakon duplog pasa s Sahinerom rutinski pogodio za 0:1.

I u izuzetno dobrom prvom poluvremenu viđen je veliki broj šansi s obje strane i prosto je bilo za ne povjerovati da domaći nisu uspjeli postići niti jedan pogodak.

U nastavku su se snage na terenu ujednačile, a gledatelji kraj malih ekrana su zaista mogli uživati u fantastičnom nogometu.

Mnogi su smatrali kako će Konyaspor doći do veoma važne pobjede, ali su u posljednje tri minute utakmice ostali bez ijednog boda. Golovima Maxima, Soyalpa i Pawlowskog Gaziantep je došao do pobjede rezultatom 3:1.

Osim Miliševića, u startnoj postavi poražene ekipe našli su se i bh. internacionalci Mario Aničić i Riad Bajić, dok je Amir Hadžiahmetović odrađivao suspenziju zbog kartona. Miloševiću je ovo bio peti pogodak u prvenstvu, a ima i jednu asistenciju.

Gaziantep je na osmom mjestu Super lige, dok je Konyaspor tri kola prije kraja prvenstva na pretposljednjem mjestu i slijedu mu grčevita borba za opstanak.