Trener Radnika
12

Milošević: Nesretno smo primili gol od Želje, nije se dozvoljavalo da se igra rasplamsa

Piše: D. B.
Nebojša Milošević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nebojša Milošević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Radnik je na domaćem terenu poražen od Željezničara u okviru 5. kola Lige za prvaka rezultatom 0:1, a trener bijeljinskog tima Nebojša Milošević na tome nije zamjerio svojim izabranicima. Umjesto toga, imao je određenih zamjerki na suđenje, što je indirektno rekao u izjavi nakon meča.

"Mislim da smo igrali dobro, da smo favorizovani Željezničar, taj veliki klub, stavili na velika iskušenja. Imali smo smo dosta prilika koje nismo iskoristili, morali smo barem jednu. Tada bi rezultat sigurno bio drugačije. U prvom poluvremenu je bio taj šut kroz šumu nogu, nesretno smo primili gol. Danas smo svojim ponašanjem, odnosnom i kvalitetom igre smo pokazali da smo dio vrha bh. nogometa", izjavio je Milošević.

On je indirektno rekao da nije zadovoljan pojedinim sudijskim odlukama.

"Imao bih još neke stvari komentarisati, ali to ne smijem, jer nije u domenu mog posla. Neki detalji su nam u toku rješavanja utakmice onemogućili da pružimo svoj maksimum", kazao je trener Radnika.

Bijeljinski tim je učinio sve kako bi spasio barem bod.

"Mi smo pritiskali, napravili smo sve tri ofanzivne izmjene, igrali s jednim zadnjim veznim igračem, gore smo imali dva ofanzivna beka, pravili smo situacije ispred gola Željezničara, koje nismo uspjeli da materijalizujemo. Bilo je dosta prekida u posljednjih 20 minuta, pao je ritam, nije se dozvoljavalo da se igra rasplamsa", dodao je Milošević.

Njegova ekipa želi četvrtu poziciju na tabeli na kraju sezone.

"Radnik hoće da bude četvrti, vidimo da se možemo nositi s najvećima. Polako nam se neki igrači vraćaju u takmičarski ritam. Srećković je dobro igrao, omladinski reprezentativać Šerbedžić se sjajno nosio s najboljem reprezentativcem na čemu mu čestitam, kao i cijeloj ekipi na prikazanoj igri", završio je Milošević.