Nogomet
60

Miloš Stojčev: U Banju Luku idemo juriti rezultat i pokušati proći u polufinale

Piše: D. B.
Miloš Stojčev (lijevo)
Miloš Stojčev (lijevo)
Nogometaši FK Sarajevo imaju težak zadatak u revanšu četvrtfinala Kupa BiH protiv banjalučkog Borca s obzirom na to da su u prvom susretu na Koševu poraženi rezultatom 1:2. Jedan od najboljih igrača Bordo ekipe Miloš Stojčev čvrsto vjeruje da njegov tim može do preokreta.

Sarajevo je na treninzima intenzivno radilo na otklanjanju nedostataka kako bi u Banjoj Luci moglo tražiti preokret i plasman u polufinale.

"Istina je da ekipa nije u formi, ali radimo na treninzima kako bismo otklonili te nedostatke i ispravili greške iz dvije utakmice protiv Borca. Protivnika smo dobro upoznali, tako da u Banju Luku idemo juriti rezultat i pokušati proći dalje", izjavio je Stojčev za portal Klix.ba.

Bordo ekipa definitivno nije u formi.

"Nedostajalo je konkretnosti i dubine. U prvoj utakmici je nedostajala realizacija, a u drugoj nismo imali neke šanse, tako da ne možemo kriviti napadače. Srce ekipe je sredina terena, tu se dobija utakmica", rekao je nogometaš FK Sarajevo.

Banjalučani su uspjeli iznenaditi favoriziranog protivnika, ali Stojčev smatra da više nema nepoznanica.

"Borac nas je iznenadio odličnom tranzicijom koju ima iz odbrane u napad. Sjajno se brane i vjerovatno će tako igrati i u revanšu, tako da nas ne mogu iznenaditi. Dakle, sve je na nama, ako popravimo našu igru i budemo konkretni, možemo očekivati dobar rezultat", kazao je Stojčev.

Podsjetio je da Sarajevo itekako zna da se nosi s teškim zadacima te da napravi preokret kad to malo ko očekuje. Istom se nada i protiv Borca.

"Ako se stvari promijene, realno je da izborimo plasman u polufinale. Nogomet je takva igra, ranije smo gubili kući od npr. Haugesunda i Atromitosa, ali smo se vraćali i preokretali situaciju u našu korist. Trebamo konsolidovati naše redove i otići u Banju Luku ostvariti rezultat koji nas vodi u polufinale", jasan je bio ponajbolji nogometaš tima sa Koševa.

Kiks protiv Borca u prvenstvu nije napravio veliku štetu s obzirom na to da su remizirali ostali konkuretni za titulu, Široki Brijeg, Željezničar i Zrinjski.

"Imali smo sreće, ali ne smijemo čekati da nam neko drugi donese titulu prvaka. Moramo sebe gledati i otkloniti nedostatke, jer samo tako možemo ostvariti naše ciljeve", završio je Stojčev.

Utakmica Borac - Sarajevo se igra sutra od 18:30 sati.