Nogomet
168

Miloš Stojčev: Sarajevo sam doživio kao svoj klub, zavolio sam grad i navijače

Piše: D. B.
Miloš Stojčev na treningu Atromitosa
Miloš Stojčev na treningu Atromitosa
Srbijanski nogometaš Miloš Stojčev karijeru nastavlja u grčkom Atromitosu, a u razgovoru za portal Klix.ba je govorio o prvim utiscima o novoj sredini te uspomenama koje nosi iz Sarajeva.
"U Atromitosu sam zatekao sjajnu, porodičnu atmosferu. Ovdje su uprava, saradnici i igrači kao porodica. Atromitos nudi odlične uslove za rad, igrači imaju sve što je potrebno", izjavio je Stojčev.

S navikavanjem na novu sredinu neće biti problema.

"U klubu je trener golmana kojeg dobro poznajem i koji će mi pomoći da se snađem. Grad je ogroman i sigurno će mi biti potrebno vrijeme da se naviknem, zasad sam zadovoljan kako mi ide", rekao je novi igrač Atromitosa.

Grčki klub nakon dovođenja pojačanja ima visoke ambicije.

"Nisam baš imao vremena za detaljnije razgovore o očekivanjima, ali se zna da je prioritet plasman u Evropu", kazao je Stojčev.


Iz Sarajeva mu nije bilo lako otići.



"Teško mi je kad pričam o vremenu provedenom u Sarajevu gdje sam stekao mnogo prijatelja i doživio klub kao svoj, zavolio grad i navijače. Drago mi je što sam se oprostio od FK Sarajevo na lijep način. Hvala svima koji su bili uz mene i moje saigrače", završio je Stojčev.