Nogomet
1

Milomir Odović: Utakmica protiv Borca je veliki izazov za našu mladu ekipu

Piše: D. B.
U prostorijama FK Željezničar danas je održana konferencija za medije uoči utakmice 25. kola BHT Premijer lige u kojoj Plavi na Grbavici u subotu dočekuje ekipu banjalučkog Borca. Tim iz Doline ćupova očekuju tešku utakmicu, ali i novu pobjedu.
Aleksandar Kosorić i Milomir Odović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Aleksandar Kosorić i Milomir Odović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Na konferenciji za medije su se novinarima obratili šef stručnog štaba FK Željezničar Milomir Odović i defanzivac Aleksandar Kosorić.

Trener Plavih smatra da će utakmica protiv Borca biti velik izazov, ali se nada pobjedi uz podršku navijača.

"Do kraja sezone nas čekaju važne utakmice i volio bih da zavisi sve od nas. Prva prepreka je Borac, koji je kompaktna ekipa, pokazali su da znaju igrati u gostima na rezultat. Bit će to veliki izazov za našu mladu ekipu. Nemamo izbora, moramo svaku utakmicu maksimalno ozbiljno shvatiti i pokušati demonstrirati kvalitete koje posjedujemo. Nadam se kvalitetnoj utakmici i željenom rezultatu uz podršku navijača", izjavio je Odović.

On nema problema sa povredama i suspenzijama igrača, ali je otežavajuća okolnost to što su važni igrači Plavih često na reprezentativnim okupljanjima.

"Svi igrači su nam na raspolaganju. Probleme nam stvaraju odlasci igrača u reprezentativne selekcije. Tri ili četiri igrača nisam vidio nekoliko dana, a oni su u užem izboru za prvi sastav. To su igrači koji su važni za naš tim i u sedmici odigraju dvije ili tri utakmice. To je problem, previše je to za njih, ali se mora dalje. Ipak, nadam se dobroj utakmici protiv Borca", rekao je šef stručnog štaba FK Željezničar.

Milomir Odović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Milomir Odović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

O Borcu je imao samo riječi hvale te je svoju ekipu pozvao na oprez, posebno zbog brze tranzicije u napad koja krasi tim iz Banje Luke.

"Pripremali smo igrače za Borac, mi moramo prikazati borbenu i kvalitetnu igru. Svako i najmanje opuštanje je kobno, što se vidjelo protiv Radnika i Slobode. Bit će to borbena utakmica od prve do zadnje minute. Treba znati da se može pobijediti i u finišu utakmice. Ekipa mora stajati u 45 ili 50 metara i spriječiti tranziciju Borca nakon izgubljene lopte. Za to je potrebna reakcija šest ili sedam igrača. Ako dođe do ispadanja, kontra je tu", kazao je Odović.

Nogometaši Borca su u srijedu odigrali revanš polufinala Kupa BiH protiv Borca kada su eliminisani iz ovog takmičenja, no, Odović se ne zaarava da su protivnici umorni.

"Spremamo se kao da su najspremniji i najodmorniji. Samo tako možemo pružiti dobru igru. Borac posjeduje kvalitetne igrače i sigurno nas čeka teška utakmica", jasan je bio Odović.

Aleksandar Kosorić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Aleksandar Kosorić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Novinarima se potom obratio Kosorić, koji očekuje da bodovi ostanu na Grbavici.

"Svi smo spremni i svjesni važnosti ove utakmice. Samo uz maksimalno zalaganje možemo do pobjede. Dat ćemo sve da ispoštujemo zamisli štručnog štaba, pa vjerujem da dobar rezultat neće izostati", rekao je Kosorić.

Posebna pažnja će biti posvećena ponajboljem igraču Borca Joci Stokiću.

"Igrali smo i ranije protiv njega i svjesni njegovih kvaliteta. Obratit ćemo pažnju na njega, ali i na ostale igrače Borca", završio je Kosorić.

Utakmica Željezničar - Borac se igra u subotu od 17 sati.