Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Potpisujem Oda, pisaj kitare... Da smo imali pola njihovih para bjezali bi im 10 bodova sada... Zeljo zivi vjecno!!!
Čuvaru Plaže kad te već služi pamćenje sjećaš li se rukometa 19:0?Ili se možda sjećaš 4:1 uz show Alena Škore?Ama sjeti se Dulje i Velkoskog jesenas...dovoljno je da ne naprežeš moždane vijuge ;)
Respect Želji, največem BiH klubu svih vremena !!!
I opet u Evropi ni makac, čuj igrali nerješeno sa Mančesterom i ispali u prvom kolu, komedija od međunarodnih uspjeha a Željo četvrtfinale pa polufinale kupa UEFA, i još im napravili klub od nižerazrednog Torpeda i ono nezahvalno ???
Kako je nastalo FK „Torpedo“, danas FK „Sarajevo“...Podjetimo se historije... Oduzimanje najboljih igrača „Početkom Drugog svjetskog rata zaustavlja se rad kluba. Nakon završetka rata klub se obnavlja i nastupa u prvoj ligi Bosne i Hercegovine koju osvaja i tako se plasira u prvu ligu Jugoslavije, u njenoj premijernoj sezoni 1946/47. Međutim nakon što je gradska vlast formirala novi klub "Torpedo" (kasnije Sarajevo) koji je trebao predstavljati najbolje iz BiH, većina igrača Željezničara dobija naređenje da pređe u novi klub. Odlukom političkih vrhova Željezničar je novoformiranom klubu Torpedo morao ustupiti svoje najbolje igrače: Lovrića (kapiten), Alajbegovića, Konjevoda, Lazarevića, Rajlića, Golca i Šilića. Jedini igrač koji je uspio odoliti svim ucjenama je Joško Domorocki.[5] Takav slijed događaja bio je poguban po Željezničar koji ispada iz prve lige, a period konsolidacije trajao je do sezone 1953/54 kada se plavi ponovo vraćaju u prvu ligu Jugoslavije.“
Ovi što kažu“ najveći“ klub, neka malo pogledaju koliko titula u BiH, i ranije Yugi ima ukupno Željo a koliko Torpedo, pardon FK „Sarajevo“, uz pitanje kada ste zadnji put bili prvaci? Što se tiče međunarodnih uspjeha Željo ima polufinale i četvrtfinale u Evropi, KUP UEFA, danas Evropska liga. To Sara jevo neće NIKADA ostvariti. Toliko o Torpedu, pardon FK „Sarajevu“, kao največem BiH klubu ! Ovi što kažu zašto ne mjenjaju ime? Stoljetna tradicija se ne mijenja, i željo je egzistirao četvrt stoljeća prije „Torpeda“, da bi odlukom tadašnjeg režima, Želji oduzeli , po partijskom naređenju najbolje igrače i formirali komunustički klub FK „Sarajevo“ !!!
https://www.youtube.com/watch?v=ZEZ332YFhH0
@korisnički nalog Najveci po čemu. Željo je nastao četvrt stoljeća prije Torpeda, poslije promijenjeno u Sarajevo, nastalo tako što im je Željo po direktivi morao dati najbolje igrače, po partijskom naređenju. Po titulama, Željo osvojio u istoriji više titula prvaka
koliko hvale ovaj mladi tim, pa Ajax sa ovim godistem osvojio ligu prvaka pa se nisu ovoliko dizali...
Bravo, ovo je odlican rezultat za nas mladi tim, ja sam prezadovoljan, a samo pitari slave titulu u predzadnjem kolu kad drugi jos uvijek ima teoretske sanse za titulu, to sve govori o njima, jadno, bijedno i znamo da ce nam Musemic pustit, malo je to nekako za UEFA istrage i nadam se da ce Zeljo poduzeti nesto po tom pitanju. U svakom slucaju, momci zadovoljavajuca sezona, hvala za sve radosti koje nam pruzate i samo SRCEM ZA ZELJU ;) VOLIM TE ZELJO!
ma kakav keljo,to je maleni klub.
Oda care i ovo je veliki uspjeh. Kitari su uložili i ime i klub i sve što su imali da bi osvojili titulu. Oni nikad neće biti kao Željo koji čuva svoje sveto ime i vazda če čuvati.
HVALA VAM ZA SVE LAVOVI SA GRBAVICE ! Konama bih preporučio da ohlade sa kompleksima, ubiše ih... Titula koju bi trebali da osvoje je tek druga otkako je poslijeratna liga Bosne i Hercegovine formirana. Ali, igra se još 90 minuta, pa vidjet ćemo. TI SI MI SVE NA SVIJETU, U SRCU NOSIM TE JA, LJUBAVI ŠTO TE RODI KLASA RADNIČKA !
Jest treća, kad brojite i onu kad su vam dodijelii zbog toga što su klubovi iz Hercegovine odustali od play off-a (iz dobro znanih razloga). Ipak treba bit pošten, i reć' da ste sad za sad samo na jednoj.
Dvije titule, naspram pet titula (i to samo svih pet pod vodstvom vaše noćne more Amara Osima). A jesu li se to probudila stara sjećanja "Kako je Zuban ukrao pehar" ?
zeljo na aparatima