Uoči 7. kola
3

Milinković i Avdukić: Borac će dati maksimum protiv Širokog za dobar rezultat

Piše: D. B.
Zoran Milinković
Zoran Milinković
Borac će u susretu 7. kola Premijer lige BiH biti gost Širokom Brijegu na Pecari, a u taboru banjalučkog tima imaju velika očekivanja. Novinarima su se na konferenciji za medije obratili trener Zoran Milinković te nogometaši Asmir Avdukić i Predrag Zekanović.

"Deseti dan sam u Borcu, momci su radili dobro, odgovorili su svim zadacima. Pokušali smo pauzu iskoristiti na najbolji način. U igračkom kadru nemamo većih problema s povredama, svi će biti na raspolaganju i spremni su za utakmicu protiv Širokog Brijega, koji je klub za respekt. Pokazali su da imaju stabilnost i snažan tim, čeka nas teška utakmica. Mi ćemo se pripremiti što bolje, želimo ući što bolje u meč, pokušat ćemo parirati protivniku i napraviti što više. Očekujem da naši igrači pokažu ambicije te da dobro odigraju i daju svoj maksimum. Vidjet ćemo za šta će to biti dovoljno", izjavio je Milinković.

Asmir Avdukić očekuje tešku utakmicu, ali i pozitivan ishod za svoj tim.

"Čeka nas zahtjevna utakmica, kao što su i ostale u ligi. Imamo isti broj bodova, pa će ovo biti derbi. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat, da započnemo dobru seriju", rekao je Avdukić.

Potom se novinarima obratio i Predrag Zekanović.

"Slažem se sa trenerom i saigračima. Atmosfera je odlična, dobro smo radili. Široki respektujemo, ali se nadamo pobjedi", poručio je Zekanović.

Široki Brijeg i Borac se sastaju u nedjelju na Pecari od 20:00 sati.