Veliki bolovi
58

Mile Svilar svom snagom udario glavom u stativu, nije mogao završiti meč

Piše: N. K.
Mladi Benficin golman Mile Svilar (18) nije mogao završiti sinoćnju utakmicu portugalskog Liga kupa protiv Vitorije Setubal (2:2) jer je neposredno prije prvog gola protivnika povrijedio glavu kada je snažno udario u stativu.

Vitoria je u 30. minuti imala korner na desnoj strani, odakle je lopta ubačena pred gol, a Paciencia je sa sedam metara od gola pucao glavom.

Svilar se bacio u svoj desni ugao i lijepo odbranio udarac koji je išao poluvisoko, ali nažalost, odmah potom je u letu snažno glavom udario u stativu.

Fernandes je ovo iskoristio i glavom loptu poslao u nebranjenu mrežu, dok se Svilar na travi ošamućen previjao od bolova.

Srbijanskom golmanu je ukazana pomoć i nastavio je braniti još sedam minuta kada ga je zamijenio Varela, dok će nakon dodatnih pregleda biti poznato koliko je teška njegova povreda.

Podsjetimo, Svilar je u oktobru na utakmicama s Manchester Unitedom srušio nekoliko rekorda Lige prvaka, a najvažniji je da je postao najmlađi golman u historiji Lige prvaka tako što je poboljšao 18 godina star rekord Ikera Casillasa.