Srbija ga ne želi izgubit
0

Veliki preokret: Piksi pozvao otpisanog golmana za Evropsko prvenstvo

H. H.
Mile Svilar brani izvanredno u dresu italijanske Rome (Foto: EPA-EFE)
Mile Svilar brani izvanredno u dresu italijanske Rome (Foto: EPA-EFE)
Golman Rome Mile Svilar našao se na spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Ovu vijest prenijeli su srbijanski mediji, navodeći da je došlo do preokreta nakon što je prije nekoliko mjeseci Svilar poručio da ne želi više da nastupa za nogometnu reprezentaciju Srbije i tako praktično postao otpisan.

Naime, Fudbalski savez Srbije poslao je u UEFA-i širi spisak igrača na koje se računa za Evropsko prvenstvo, a na njemu je i Svilar, dok konačna lista putnika mora da bude objavljena najkasnije do 7. juna.

Svilar je želio da brani za Belgiju, zato što je shvatio ima male šanse da zaista i zaigra za Srbiju u konkurenciji Vanje Milinković Savića, Predraga Rajkovića i Đorđa Petrovića, ali je već jednom promijenio sportsko državljanstvo i FIFA mu nije dozvolila da to ponovo učini.

U međuvremenu se ustalio na golu Rome i jedan je od najboljih golmana u Evropi, tako da su i u Srbiji shvatili da sebi ne mogu dozvoliti da ga olako izgube.

Svilar je sin legendarnog golmana Vojvodine Ratka Svilara, a ranije je branio za Anderlecht i Benficu, kao i mladu reprezentaciju Belgije. Dosad jednom nastupio za Srbiju, u prijateljskoj utakmici protiv Katara prije tri godine.