Ostaje na klupi
39

Milan Tegeltija novim ugovorom nagradio Vinka Marinovića jer vodi FK Borac u Evropu

E. B.
Vinko Marinović i predsjednik Milan Tegeltija (Foto: FK Borac)
Vinko Marinović i predsjednik Milan Tegeltija (Foto: FK Borac)
Fudbalski klub Borac je novim ugovorom nagradio trenera Vinka Marinovića jer vodi klub u evropska takmičenja.

Borac je u ovu sezonu ušao s trenerom Nenadom Lalatovićem, no on je imao očajan učinak. Lalatović je na klupi Borca proveo samo sedam kola.

Nakon šokantnog ispadanja iz Evrope od B36 Torshavna, Borac je upisao i tri poraza u Premijer ligi BiH u uvodnih sedam kola, a poljuljanu ekipu je preuzeo Marinović i doveo je do drugog mjesta s velikim šansama da naredne sezone Banjalučani igraju kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Tačnije, trebalo bi se desiti pravo čudo da Borac ne igra Evropu iduće sezone jer mu trebaju samo dvije pobjede iz preostala četiri kola da osigura kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

"Uprava je prezadovoljna stvarima koje je Vinko uradio u dosadašnjem dijelu sezone otkako je na klupi FK Borac. Vjerujemo da je on pravo rješenje za budućnost kluba i da može ostvariti sve ambicije i ciljeve zacrtane sa Borcem u narednom periodu", rekao je predsjednik kluba Milan Tegeltija.

"Borac je moj klub u kojem sam se afirmisao i kao igrač i kao trener. Znamo da nas čeka puno posla u budućnosti i drago mi je da mi je uprava ulila povjerenje. Postigli smo dobre rezultate do sada se borimo za Evropu, na dobrom smo putu da to i ostvarimo i nadam se da ćemo tako nastaviti", rekao je Marinović nakon produžetka saradnje.