Odlazak još dvojice velikana
55

Milan napustili Genaro Gattuso i Filippo Inzaghi

Totalsport
Gennaro Gattuso i Filippo Inzaghi (Foto: Arhiv/AFP)
Gennaro Gattuso i Filippo Inzaghi (Foto: Arhiv/AFP)
U petak su nakon razgovora s izvršnim direktorom Milana Adrianom Galianijem iskusni nogometaši Genaro Gattuso i Filippo Inzaghi, dan nakon što je isto učinio Alessandro Nesta, objavili rastanak s klubom.

Obojici ovog ljeta ističu ugovori s Milanom, a nakon dugogodišnje vjernosti "rossonerima" očito je došlo vrijeme za neke nove mlađe snage.

Gattuso je pristupio Milanu 1999. godine prešavši iz Salernitane, a ove je sezone sakupio svega šest nastupa dok je nekoliko mjeseci liječio probleme s okom. Iako je nedavno najavio penzionisaje ukoliko se ne bude vidio u aktivnijoj ulozi u Milanu, sada je Genaro malo promijenio mišljenje.

"Odlazim jer je došao trenutak da oslobodim prostor za neka nova mlađa lica. Sve ću opširnije pojasniti na konferenciji za novinare u subotu. Još nisam odlučio gdje ću igrati u narednoj sezoni", poručio je neumorni 34-godišnji veznjak Gattuso.

Četiri godine stariji napadač Filippo Inzaghi koji je u transferu teškom 37 miliona eura iz Juventusa 2001. godine stigao na San Siro, te ubilježio 125 pogodaka u 296 utakmica, svoju je odluku navijačima objavio putem pisma objavljenog na klupskoj internet stranici.

"Danas želim prije svega zahvaliti predsjedniku Berlusconiju i Adrianu Galianiju na njihovoj podršci. Svoj entuzijazam i energičnost znali su prenijeti i na nas igrače, a lično sam zbog toga bio snažniji i išao do krajnjih granica svojih mogućnosti. Također želim zahvaliti svim trenerima od omladinskog pogona do seniorske ekipe koji su me učinili čovjekom i igračem kakav sam postao. Cijelom Milanu, svim zaposlenicima kluba želim zahvaliti na saradnji. Pozdrav i Carlu Ancelottiju s kojim sam osvajao trofeje, te svim mojim bivšim i sadašnjim saigračima i naravno navijačima", stoji u pismu jednog od najboljih napadača svih vremena.

U narednim danima očekuje se daljnji egzodus nogometaša iz Milana koji sprema veliku obnovu ekipe za iduću sezonu. Još sedmorici ugovori ističu ovog ljeta...