Italijanska Serija A
0

Milan lako savladao Sampdoriju

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U prvoj utakmici 15. kola italijanskog nogometnog prvenstva Milan je na San Siru s lakih 3-0 pobijedio Sampdoriju i tako se barem privremeno približio vodećem Interu na četiri boda zaostatka.

"Rossoneri" su pitanje pobjednika riješili već u prvoj trećini utakmice, s obzirom da su već do 24. minute zabili sve pogotke.

Tako je Marco Borriello svojim četvrtim golom doveo Milan u vodstvo već u drugoj minuti nakon udarca glavom za kojeg mu je asistirao ubacivanjem Ronaldinho. Brazilski je veznjak ponovo bio asistent u 21. minuti kada je lijepo prizemnom loptom pronašao Clarence Seedorfa u trku sredini kaznenog prostora, a Nizozemac je topovskim udarcem u gornji lijevi kut ostavio Sampdorijinog golmana Lucu Castellazzija nepomičnog. Bio je to njegov treći ovosezonski gol.

Konačan je rezultat postavio Alexandre Pato u 24. minuti iz neposredne blizine zabivši tako svoj sedmi prvenstveni gol. Milan je tako došao do pete uzastopne pobjede, devete ukupno, te produžio niz nepobjedivosti u svim natjecanjima na 12 utakmica.

Ronaldinho je napustio travnjak već u 34. minuti zbog povrede. O kakvoj je povredi tačno riječ, zasad nije poznato.

Serie A, 15. kolo:

Milan – Sampdoria 3-0 (Borriello 2, Seedorf 21, Pato 24)

Juventus – Inter (20.45)

Redoslijed: Inter 35 (-1), 2. Milan 31, 3. Juventus 27 (-1), 4. Sampdoria 24, 5. Parma 24...