Nogomet
0

Mikel: UEFA bi trebala brisati kartone uoči finala

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Veznjak Chelseaja John Obi Mikel je pozvao Evropsku nogometnu federaciju (UEFA) da uvede pravilo kojim bi se uoči finala Lige prvaka brisali žuti kartoni igračima.

Jasan je i njegov motiv - Chelsea će, naime, u ovogodišnjem finalu protiv Bayerna, 19. maja u Minhenu, igrati bez Branislava Ivanovića, Raula Meirelesa i Ramiresa, koji imaju "višak" žutih kartona, kao i bez kapitena Johna Terryja, koji je u uzvratnoj utakmici polufinala protiv Barcelone dobio crveni karton. Mikel je predložio da se žuti kartoni prije finala brišu, kao što je to uvedeno na svjetskim prvenstvima.

"Da, žuti bi se kartoni trebali brisati i UEFA bi to trebala razmotriti. Svi bi u finalu željeli vidjeti najbolje igrače i šteta je što Terry, Ivanović, Meireles i Ramires neće smjeti igrati. Bili su potreseni u svlačionici, sretni su zbog ekipe, ali razočarani što ih neće biti u finalu. No, zato ćemo osvojiti naslov za njih", poručio je nigerijski nogometaš.

Njemu za utjehu, i Bayern će u finalu biti oslabljen. Zbog žutih kartona na Allianz areni neće igrati Luiz Gustavo, Holger Badstuber i David Alaba.