Freddy Shepherd
0

"Michael Owen je dužan Newcastleu"

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nekadašnji predsjednik engleskog premijerligaša Newcastle Uniteda, Freddy Shepherd, insistira na tome da bi Michael Owen trebao ostati na St. James Parku i nakon sljedećeg ljeta.

Shepherd, čovjek koji je zaslužan za dolazak ovog fudbalera iz Real Madrida za 17 miliona britanskih funti 2005. godine, ponovo poziva na lojalnost. On smatra da je Owen "dužan ostati u klubu još jednu sezonu" i to zbog "vremena koje je proveo na klupi zbog povreda".

Fudbalski stručnjak je za Telegraph Sport istakao: "Nadajmo se da će ostati zbog moralnosti i zaboravimo finansijsku stranu. On je Newcastleu dužan još jednu sezonu, ako ništa, i to zbog utakmica koje je propustio nakon povrede."

"Svako se može povrijediti, ali morate biti razumni. Dodatna sezona bi bila neki njegov način da se oduži navijačima", smatra Shepherd i dodaje: "Fudbaleri se povrijede, to je život, to je opasnost profesije, ali u isto vrijeme može to kompenzirati klubu tako što će ostati. Ne možete ga kriviti za povrede, ali opet, ne možete kriviti ni Newcastle."

On je također zamolio navijače da ne vrše pritisak na Owena koji je odložio odluku o eventualnom odlasku do narednog ljeta, kada mu ističe ugovor. Manchester City će vjerovatno biti vodeći među zainteresovanima za ovog vrsnog fudbalera.

U međuvremenu, Owenov saigrač Charles N'Zogbia izrazio je želju da napusti Tyneside jer, kako je istakao, "ima veće ambicije".