Nogomet
835

Metalleghe ponizio Sarajevo na Koševu, novo razočarenje za navijače Bordo ekipe

Piše: D. B.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Na stadionu Asim Ferhatović Hase večeras je odigrana posljednja utakmica 6. kola Premijer lige BiH, a sastali su se Sarajevo i Metalleghe. Pobjedu je upisala ekipa iz Jajca rezultatom 2:1.

Trener Bordo ekipe Almir Hurtić je od prve minute utakmice priliku za igru dao Pavloviću, Hodžiću, Rustemoviću, Novakoviću, Sariću, Baliću, Radovcu, Duljeviću, Ćetkoviću, Almiru Bekiću i Ahmetoviću, dok su voljom trenera Metalleghea Nermina Bašića na teren istrčali Fejzić, Benović, Smajić Bibić Helvida, Sakan, Rašić, Selimović, Stakić Radulović i Popović.

Na otvaranju utakmice prvi su zaprijetili domaći i to preko kapitena Duljevića, koji je u 3. minuti udarcem s distance pokušao savladati golmana Metalleghea, no, nije pogodio. U nastavku se igralo na sredini terena, a potom je mrežu Sarajeva nakon kornera u 17. minuti pogodio Stakić.

Mogli su domaći do izjednačenja tri minute kasnije, Rašić je loše intervenisao, Ahmetović se našao u odličnoj šansi, no, mrežu gostiju spasio je Helvida izbacivši loptu s gol-linije.

Prvi žuti karton dobio je nogometaš Metalleghea Smajić.

Nova greška nogometaša Metalleghea zabilježena je u 32. minuti, Ahmetović se našao u novoj prilici, ali je Fejzić istrčao i otklonio opasnost. Gollmanu tima iz Jajca se ukazivala pomoć nakon neugodnog sudara s napadačem Sarajeva.

Igrala se 35. minuta kada je centaršut Rašića mogao prevariti golmana Sarajeva Pavlovića. Ipak, domaći čuvar mreže je uspio loptu izbaciti u korner, koji potom nije donio ništa dobro ekipi Metalleghea. U narednom napadu su nogometaši Sarajeva napravili dobru akciju, koja na kraju nije imala kvalitetnu završnicu.

Duljević je u 38. minuti "požutio" zbog prigovora. Isti je igrač bio u šansi za gol tri minute kasnije, ali je "izvukao" samo korner nakon kojeg opasnosti po gol Metalleghea nije bilo. Kapiten Sarajeva je bio nešto konkretniji u 43. minuti, pokušao je glavom savladati Fejzića, no, lopta je završila u rukama gostujućeg golmana.

Posljednje prilike za pogodak u prvom poluvremenu propustili su gosti. tačnije, Bibić se našao u dvije stopostotne šanse. Ipak, šutirao je loše u oba navrata, tako da promjene rezultata nije bilo. Ekipa Metalleghea je nakon prvih 45 minuta imala minimalnu prednost nad Sarajevom.

Hurtić je na početku drugog poluvremena napravio dvije izmjene te je umjesto Radovca i Ćetkovića u igru uveo Crnkića i Amera Bekića. Sarajevo je pokušalo brzo doći do izjednačujućeg pogotka, Ahmetović je nakon asistencije Amera Bekića šutirao u 49. minuti, no, njegov je udarac izblokiran.

Drugi žuti karton u redovima Metalleghea dobio je Benović u 52. minuti zbog prekršaja nad Ahmetovićem.

Bašić je u 53. minuti dao priliku Kovaču, koji je zamijenio Bibića.

Ekipa Metalleghea je nastavila s dobrom igrom, a to je u 61. minuti rezultiralo novim golom. Ovog puta je strijelac bio Kovač.

Treću izmjenu na ovoj utakmici Hurtić je napravio u 64. minuti, iz igre je izveo Balića, umjesto kojeg je zaigrao Husejinović.

Sarajevo se uspjelo donekle vratiti u utakmicu u 74. minuti, kada je Ahmetović iskoristio grešku gostujuće odbrane i pogotkom smanjio zaostatak na jedan gol.

U 77. minuti su Kraljevi kreirali dobru akciju, koja ovog puta nije završena pogotkom. Minut kasnije je umjesto Smajića priliku za igru dobio Durak.

Kako se utakmica bližila kraju, domaći su svim silama pokušavali doći do izjednačenja. Sarić je centrirao u 79. minuti, a Rašić dobrom intervencijom osujetio napad Sarajeva.

Metalleghe je mogao do trećeg gola da je u 83. minuti precizniji bio Popović.

Potom su uslijedile dvije prilike za Sarajevo, Ahmetović je u 84. minuti šutirao pored gola, a potom dvije minute kasnije više sreće nije imao ni njegov saigrač Novaković.

Durak je u 88. minuti postao treći igrač Kraljeva koji je dobio žuti karton. Veznjak Metalleghea je nedozvoljeno zaustavio Hodžića. U sudijskoj nadoknadi utakmice žuti karton je na drugoj strani dobili su Almir Bekić i Ahmetović.

Sarajevo u finišu nije uspjelo stići do izjednačenja, pa je Metalleghe osvojio velika i izuzetno važna tri boda. Igrači Sarajeva su ispraćeni zvižducima, a od trenera Hurtića i uprave su navijači tražili ostavke.

Sarajevo je 4. na tabeli sa devet bodova, dok je Metalleghe 10. sa šest bodova.

Premijer liga BiH, 6. kolo:

Sarajevo - Metalleghe 1:2 (Stakić 17, Kovač 61, Ahmetović 74)

Tabela: