Thomas Müller
0

"Messi je već puno toga osvojio, neka Ronaldu daju Zlatnu loptu"

Totalsport
Bayernov 22-godišnji ofenzivni vezista/napadač Thomas Müller tvrdi da u Holanđaninu Arhenu Robbenu ne vidi konkurenta za mjesto u sastavu već samo suigraču.

Robben i Müller zaigrali su samo jednom u početnom sastavu bavarskog kluba od njegovog povratka u ekipu nakon povrede, u domaćem porazu od dortmundske Borussije 1-0.

Nakon toga je Müller bio u početnom sastavu u sljedeće dvije utakmice u Bundesligi, dok je Robbena trener Jupp Heynckes oba puta ostavo Robbena na klupi. No, Holanđanin je ušao u igru u prošlom kolu u pobjedi kod kuće protiv Werdera 4-1, kojom se Bayern vratio na vrh tabele u prvenstvu, te je postigao dva gola iz penala.

"Na Arjena ne gledam i nikada nisam gledao kao na konkurenciju za mjesto u sastavu, već kao na svog suigrača", kaže Müller.

Budući da se on trenutno muči s bolešću, vjerovatno će Robben zaigrati u početnom sastavu u srijedu, na gostovanju kod Manchester Cityja u 6. kolu Lige prvaka. Bayern je već osigurao prolaz pa je utakmica puno važnija za engleski klub koji se još nada odlasku u nokaut-fazu, iako ne ovisi samo o sebi.

"Mi ćemo svejedno odigrati odigrati bez kalkulacija, maksimalno, jer ne želimo da nas terete da smo pokvarili takmičenje", kazao je.

U međuvremenu će Müller nastojati što prije ozdraviti i vratiti se u formu koja mu je omogućila uvrštenje na popis od 23 kandidata za osvajanje FIFA-ine Zlatne lopte.

"Jako sam ponosan što sam već drugi put uvršten na popis 23 najboljih nogometaša svijeta", kaže Müller.

Popis je u ponedjeljak skraćen na samo tri imena. To su Lionel Messi, Xavi i Cristiano Ronaldo.

"Uništilo me saznanje da ja neću biti pobjednik", našalio se Müller, pa nastavio ozbiljnije.

"Messi je već toliko toga osvojio. Možda bi jednom trebali dati tu nagradu Cristianu Ronaldu".