Skroman uprkos popularnosti
0

Messi: Guardiola je potrebniji klubu od mene

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AFP)
Lionel Messi (Foto: AFP)
Po mnogima najbolji nogometaš današnjice, Lionel Messi, još je jednom pokazao koliko je skroman uprkos svojoj planetarnoj popularnosti i silnom novcu koje zarađuje.

Iako je dosada u sezoni zabio 50 Barceloninih pogodaka u svim takmičenjima, Messi smatra da je ostanak Pepa Guardiole, koji je na kormilu kluba od 2008. godine te ga je pritom vodio do 13 trofeja, bitniji od njegove budućnosti u katalonskom klubu.

"Bilo bi nemoguće pronaći zamjenu za Guardiolu. Barcelona već četiri godine pod njim igra vrhunski nogomet. On je važniji Barceloni od mene", rekao je čarobnjak iz Rosarija pred okupljenim novinarima na predstavljanju nove video igrice.

Argentinac je otkrio da su svi u ekipi u neznanju oko toga što se mota po Guardiolinoj glavi i hoće li na kraju sezone produžiti ugovor s katalonskim klubom.

"U istoj smo situaciji kao i vi. Čekamo da odluči hoće li ostati ili ne. Želimo da nastavi s nama, prije svega za dobrobit nas u ekipi, a zatim i za dobrobit kluba", kazao je Messi koji je ponudio i svoje mišljenju u slučaju najgoreg scenarija.

"Klub će nastaviti bez njega. Ali bilo bi to jako teško", zaključio je trostruki osvajač titule najboljeg nogometaša današnjice (Ballon d'Or).