Otišao u Igman
74

Mersudin Ahmetović se dirljivom porukom oprostio od Sarajeva: U isto vrijeme sam i sretan i tužan

K. H.
Mersudin Ahmetović u duelu protiv Željezničara (Foto: T. S./Klix.ba)
Mersudin Ahmetović u duelu protiv Željezničara (Foto: T. S./Klix.ba)
Napadač Mersudin Ahmetović dirljivom porukom oprostio se od FK Sarajevo nakon što je u zimskom prijelaznom roku napustio klub i pojačao redove Igmana.

U Bordo tim je stigao iz Slobode 2016. godine, a za to vrijeme odigrao je 188 utakmica te postigao 63 gola. Osvojio je dvije titule prvaka Bosne i Hercegovine dva Kupa BiH.

"Mojoj nogometnoj porodici i šire, od svih poklona koje mi je nogomet dao svih ovih godina, najveći poklon su bili ljudi koje sam sreo na tom putu: moji prijatelji, rivali, a najviše od svega navijači, koji daju smisao sportu i svemu što prati jednog sportistu generalno", napisao je Ahmetović pa nastavio:

Objava Mersudina Ahmetovića na Instagramu (Foto: Screenshot)
Objava Mersudina Ahmetovića na Instagramu (Foto: Screenshot)

"I tužan sam i sretan u isto vrijeme, tužan jer idem iz sredine koja mi je značila sve, a opet sretan, jer sam imao priliku biti dio nje. Velika je to čast i veliki je to klub, vjerujte mi... Želim da se zahvalim svima, posebno Hordama, istoku i zapadu, medicinskoj ekipi i svim trenerima sa kojima sam radio u klubu, jer oni su Sarajevo. I na kraju... Jedan je klub, jedan je cilj i samo je jedan dom!"

U Sarajevo je došao iz Slobode, u kojoj je i ponikao, a u međuvremenu je još igrao za Rostov, Volgu, Salyut i Zhetsyu.

Iako se očekivalo i bilo je najavljeno da će Ahmetović završiti karijeru na Koševu u martu ove godine i to u meču protiv Željezničara, te nakon toga preuzeti neku od funkcija u klubu, došlo je do preokreta i ovaj napadač je odlučio ostatak sezone provesti u redovima Igmana.