Nogomet
427

Merajić osvojio kup sa Shkendijom: S Akrapovićem smo ispisali historiju

Piše: Dalibor Bošnjak
Alem Merajić
Alem Merajić
Dvadesetdvogodišnji bh. nogometaš Alem Merajić osvojio je Kup Makedonije i tako se sa saigračima i trenerom Brunom Akrapovićem upisao u klupsku historiju, jer se radi o prvom osvojenom kupu ovog makedonskog kluba. U razgovoru za portal Klix.ba je govorio o uspješnoj sezoni koja je iza njega.

Merajić je prošle sezone osvojio Kup BiH sa Olimpicom, što je bio prvi trofej u historiji sarajevskog kluba. Tokom zimskog prelaznog roka prešao je u makedonsku Shkendiju s kojom je osvojio Kup Makedonije.

"Prošle godine je ispisana historija sa Olimpicom, ove godine sa Shkendijom. Još jedan kup je osvojen, prvi kup-trofej za Shkendiju, a za mene drugi. Osjećaj je veoma lijep i mnogo mi znači što sam i u ovoj sezoni osvojio trofej", izjavio je Merajić

Nakon dolaska u makedonski klub, mladi nogometaš se brzo nametnuo te je veoma zadovoljan igrama i rezultatima.

"Što se tiče nastupa i minutaže, odigrao sam gotovo sve utakmice, veoma sam zadovoljan i sretan. Imao sam manju povredu, kratko sam pauzirao, ali je sada sve uredu. Ova sezona je uspješna, imamo samo jedan poraz u proljetnom dijelu prvenstva", rekao je 22-godišnji bek.

Shkendiju s klupe vodi bivši reprrezentativac BiH Bruno Akrapović.

"O treneru Akrapoviću ne treba puno pričati, njegovi rezultati dovoljno govore. Za kratko vrijeme u klubu je ispisao historiju sa Shkendijom i od ekipe napravio pravu porodicu", istakao je Merajić.

On smatra da je Zrinjski zasluženo prvak BiH, a izuzetno je sretan zbog opstanka Olimpica.

"Čestitam ekipi Zrinjskog na sasvim zasluženoj tituli. Sretan sam zbog Olimpica i želim mu mnogo sreće naredne sezone", završio je Merajić.