Nogomet
3

Menez: Ne pretvaram se da bi me voljeli, kao što mnogi fudbaleri rade

Klix.ba
Jeremy Menez (Foto: EPA)
Jeremy Menez (Foto: EPA)
Jeremy Menez, zvijezda AC Milana, kazao je danas da nikada ne bi glumio da je nešto što nije kako bi ga publika voljela.

Ipak, mnogim kolegama fudbalerima predbacio je da upravo to rade.

Napadač Milaneza se nada da će u narednom periodu postati još veća zvijezda u Francuskoj, s obzirom da je od dolaska iz Paris Saint-Germaina u dobroj formi. Postigao je osam golova u 16 ligaških utakmica.

"Moram se više smijati. To mi govore moj otac i braća", kazao je za Telefoot. "Ljudi me pogrešno shvataju i misle da nisam sretan. Samo sam stidljiva osoba, a mislim da se u fudbalu moraš pretvarati da bi bio omiljen. Ja to ne volim, to nisam ja".

Bivši igrač Rome poručio je da je imao ponuda da ostane u Ligue 1, ali da su ga u Milano privukli Adriano Galliani i trener Filippo Inzaghi.

"U decembru su mi iz PSG-a ponudili ugovor, ali sam se ja već bio odlučio za drugi tim. Nije bila stvar u novcu, moje najveće zadovoljstvo je igranje fudbala", istakao je 27-godišnjak.

Dodao je da mu je bila čast što je dobio poziv iz Milana.

"Bio sam na odmoru na Ibizi i oni su došli da me vide, što je bio dokaz da me žele dovesti", ispričao je Menez.

On se nada da će odigrati važniju ulogu za reprezentaciju Francuske u utakmicama kvalifikacija za Euro 2016., te da će time otvoriti novo poglavlje u nacionalnom timu.