Nogomet
0

Melunović tragičar Sarajeva, Kukesi ide u 3. pretkolo Evropske lige

Piše: J. H.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sarajevo i Kukesi remizirali su bez golova na Koševu u okviru uzvratne utakmice 2. pretkola Evropske lige. Tim iz Albanije osigurao je učešće u 3. pretkolu ovog takmičenja zbog pobjede od 3:2 u prvoj utakmici u Tirani.

Sarajevo je već na startu utakmice na Koševu krenulo u ofanzivu gola Kukesija, no odbrana albanskog tima se bez većih problema rješavala napada Bordo igrača.

Golman Dejan Bandović je u 26. minuti napravio veliku grešku nakon ubacivanja lopte, ali srećom po tim sa Koševa u šesnaestercu nije bilo igrača Kukesija.

Do 31. minute, izabranici Husrefa Musemića nisu stvorili veću šansu. Onda je Haurdić iz slobodnog udarca sa nekih 18 metara zaprijetio, ali je golman Halili vrhovima prstiju izbacio loptu u korner.

Nakon toga, sa iste udaljenosti šutirao je i Tadejević, ali je ovaj put prečka bila saveznik ekipe iz Tirane. Nakon Tadejevića, šutirao je i Todorović, ali je lopta završila pored lijeve stative albanskog predstavnika.

Nekoliko odličnih šansi za tim Husrefa Musemića pred kraj prvog poluvremena, ali se na odmor otišlo bez golova.

U nastavku, Sarajevo je ponovo vršilo pritisak na odbranu Kukesija, ali bez velike šanse. U 56. minuti jeda od stopera gostujuće ekipe pogodio je stativu svog gola, ali niko od igrača Bordo tima nije bio u blizini da loptu pošalje u mrežu gola Kukesija.

U 61. minuti Haurdić je ubacio u šesnaesterac, Todorović odlično prihvatio loptu i šutirao, ali je bio neprecizan.

U 66. minuti Šunjevarić je oboren u šesnaestercu, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Melunović traljavo šutira, a Halili bez problema brani.

Do kraja utakmice Todorović je imao odličnu priliku, ali je njegov šut Halili odbranio. Ovim remijem Sarajevo je završilo ovosezonski nastup u evropskim takmičenjima, a Kukesi ide na megdan Metalurgu iz Donjecka.

2. pretkolo Evropske lige, uzvratna utakmica:

Sarajevo - Kukesi 0:0 (prva utakmica 2:3)