Odigrao 42 utakmice za Chelesea
0

Meireles: Odlazak u Fenerbahče je bila laka odluka

Totalsport
Portugalski vezni igrač Raul Meireles, donedavno veznjak Chelseaja, otkrio je kako nije oklijevao kada je dobio ponudu za prelazak u redove turskog Fenerbahčea.

Prošle sezone je 29-godišnji veznjak odigrao 42 utakmice za Chelsea, te mu pomogao u osvajanju Lige prvaka i FA Cupa. No, u zadnje vrijeme je pao u drugi plan, te je u ponedjeljak potpisao ugovor na četiri godine s Fenerbahčeom.

"Čim sam čuo za interes Fenerbahčea, odmah sam se zaintreresovao. Bila je to jednostavna odluka. Taj klub ima veliku historiju i univerzalno je prepoznat kao veliki klub. Volim igrati važnu ulogu na terenu i vjerujem da će moj novi klub biti uspješan u budućnosti. Lična postignuća su važna, ali još važniji su rezultati i pobjede tima za koju igrate", rekao je.

Meireles je priznao kako mu je u donošenju odluke pomogao i Holanđanin Dirk Kuyt, nekada saigrač u Liverpoolu, a sada opet u Fenerbahčeu.

"Imam prijatelje koji igraju u Turskoj, naročito u Istanbulu. Dikr Kuyt mi je ispričao sve o njegovoj ljepoti", podvukao je Meireles.