Komentari (149)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Je li se Meša ovo nasmijao ili razočarao, nekako mu osmjeh ko u Mona Lise zagonetan😂
joj Đumhure koji si ti kloc
Danska 28., Norveška 34. R Irska 54 . fifa lista,.. pametnom dosta o tome koga bolje da smo izvukli,, a bolje nam je prvu kod kuće.jer ko prvi pobijedi u baražu,,taj prolazi 100%
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ide mi na k.rac ovo> nismo imali sreće, nismo ovo,nismo ono...pa da prije neki dan smo mogli ispasilti i ne igrati uopšte baraž...glavu gore i poderite "Hin"
Dobro je ovo, svi su protivnici isti, osim Portugala. Ovaj put smo imali sreće da Portugal nije morao u baraž, njih ne mogu nikako. Ostale možemo proći. Vidim da je i Pape dao izjavu, ali zabranjeni komentari. On vjerovatno smatra da je ovo i njegov uspjeh. Da sam na njegovom mjestu, barem se tri godine ne bih javljao.
iako su mnogi skepticni na zrijeb mislim da ipak moramo biti malo optimisticniji. zasto? pa zato jer ova irska je imala jednu jedinu sansu protiv njemacke i dobise 1-0 i stice se utisak da su to Nijemci malo pustili irce . pa koje su sanse fulale i kakav su gol primili . covjek trcao sa centra sam protiv svih i bas niko da ga napadne sve do gola . zatim njihova igra protiv georgije bi trebala unijeti mnogo vise optimizma u nas sastav zato sto su jedva dobili u obe utakmice a zasto jedva pa kuci su dobili 1-0 iz jednog jedinog shuta po golu a na strani ih dobise u zadnjoj minuti. mislim da smo mi bolje igrali obe utakmice protiv belgije nego oni protiv njemacke .
jbg,ako ne progutamo irce,ne trebamo ni ići na evropsko,šta ćemo onda tamo tražiti,kada su svi jaki
Nemojmo kukavicki na Bilinom Polju, Bazdarevicu, oba ti oka. Ono protiv Belgije nije valjalo, iako razumijen opreznost protiv tima kao sto su Belgijanci. Treba gajiti fudbal, igrati svoju igru, pa ma ko protivnik bio. Bolje je zijaniti 4:2 nego 2:0. U Zenici, protiv Irske, treba davati golove i iz tog razloga igrati napadacki i otvoreno. Suprotstaviti Ircima napadacku formaciju ( a izbor napadaca je vise nego dobar), tako da im ne pada na pamet da predju na nasu polovicu terena. Promjene koje bih ja vrlo ozbiljno razmatrao ukljucile bi: - pozicioniranje Lulica posve nazad, s tim da mu se da sloboda da se prikljucuje napadu po krilu, - bez Visce u startoj postavi ( protiv fizicki nadmocnih Iraca) - Hajrovica od pocetka, s tim da igra nesto povucenije ka sredini terena. Izet je, definitivno, neopravdano zapostavljen, iako je u vecini utakmica koje je poceo bio strijelac. - sa dva klasicna u napadu,.bilo Dzeko-Ibisevic, ili Dzeko-Djuric. Prva opcija, sa Ibisevicem, je vjerovatno povoljnija, obzirom da su Djuric i Dzeko slicniji tipovi igraca. U svakom slucaju, usamljeni Dzeko u spici nije rjesenje protiv jake Irske odbrane. Cini mi se da bi promjene ovog tipa obogatile nase napadacke mogucnosti, koje su, budimo realni, i protiv Belgije, i protiv Velsa, i djelomice protiv Kipra, bile prilicno skromne. Kao i izdanje kompletnog tima. Dobro je ne gubiti iz vida - napad je najbolja odbrana. Uslovno, naravno, i ne po svaku cijenu.
Imamo kapacitet ali imaju ga i oni. Ono sto je najbitnije gol nesmijemo ni slucajno da primimo kod kuce , tako da i minimalna pobjeda je predobra i onda traziti taj gol u gostima koji nas vodi na evropsko.
E sad nije ni do Mese ni do terena, ni do raje, ni do kise......sad je do "malog Princa" (koji stvarno igra losije nego u Romi) I kompanije. Sreca je bila na nasoj strani u zadnje dvije tekme, al sad "preroviti terene" I u Zenici I Dablinu u 180 minuta. Nije necasno izgubiti kad se tim bori, stoga samo uprijeti, zapeti I odapeti ovih 180 minuta I to je to. Nemojte da opet bude do trenera I selektora...znamo mi dobro ko smo...nemoze se ocekivati da Mesa ili bilo ko drugi bude kriv ako budemo imali "setace" na terenu....
E vako da ti odgovorim onako po mahalski.....Mesu ne gotivis jer si mozda Pitar, ko biva sad ja odobravam sto su pljuvali Papeta...nije ba Hasimaga Kurc (tz) nego ne kontam kakve veze ima kako covjek izgleda....a tvoj komentar "gad" je bas onako ko sto bi ja reko za Radovana....daj ba....Mesa je bio dobar igrac I posten covjek prije svega, trebas ga poznavati osobno (licno) I on I Pape su genijalci, svaki na svoj nacin. Ako si ikada imao priliku da ih upznas licno bilo bi ti jasno sta ti pricam....Mozes misliti koliko bi mi "trenera" I "selektora" imali da nije on dosao do baraza....razapeli bi levata ....a I razapece ga, ko sto neko rece, isto ko I Papeta, jer mi smo najpametniji narod na svijetu....Srbi su najstariji, a mi najpametniji...(bez ljutnje komsije) I da ti odgovorim zasto je tako...JER XXXXTE NAMA NIKO NE LJAVA, AMA BAS NIKO !!! A sto se tice Hakale, ili si mlad I neznas ko je il, se bojis Sahbaza....Haj hairli s hajrom desnom nogom, pitari dobili Velez...mojne se sekirati.
Gad
Sto ba gad??? Tito dragi bolesnika i kloceva ovde ...
Eto tako. Ja ga ne gotivim. Pogledaj koliko kloceva i bolesnika pljuje Papeta. Sta je ovaj gad bolji? Cuj hakala.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Vidi čuda nije nam selektor zakasnio na izvlačenje. Ma bravo za Mešu veliki gospodin čovjek.
Mi se sekiramo i brinemo a oni ubijaju lovu.
Gospodin 1/1.. Samo mu ne valja sto je napio Armina Sakovica neku noc, jedva je decko vrata potrefio..
Sprži ih Zmajo...
ovaj komentar zasluzuje da bude top :) bravo
nema slabe ekipe u ovom takmicenju vidjeli smo da svi znaju igrati nogomet,samo odmah navalit na posao uz ozbiljan pristup mozemo dalje
U Zenici 0:0 pa im petardu za rodjendan uvaliti u Dublinu. Ako ove tokmake ne izbacimo, i ne treba da idemo na prvenstvo , jer bi to znacilo da bi i u Francuskoj bili repka za napucavanje gol razlike.
Irska je prava trkačka ekipa. Protiv njih nije niko favorit. Ništa od toga što mi imamo kvalitetnije igrače ako ko ekipa stojimo u mjestu kad Kipar izvodi aut i zabija gol. Moramo na terenu kao ekipa odigrat a sa Vranješom na zadnjem veznom baš i nisam optimista.
samo da podsjetim pitare na derbi