Nogomet
27

Međunarodni kup šampiona: Milan pobijedio Inter sjajnim golom Mexesa

Piše: D. B.
Philippe Mexes  (Foto: EPA)
Philippe Mexes (Foto: EPA)
Talijanski gradski rivali Milan i Inter odmjerili su snage u okviru Međunarodnog kupa šampiona. Pobjedu je Milanu donio Philippe Mexes prelijepim pogotkom.

Od prve minute su za Milan zaigrali Lopez, De Sciglio, Ely, Alex, Calabria, Bartolacci, De Jong, Poli, Honda, Niang i Matri.

Za Inter su nastupili Carrizo, Santon, Andreolli, Popa, nagatomo, Gnoukouri, Taider, Baldini, Delgado, Dimarco i Lango.

U prvom poluvremenu golova nije bilo, a žuti karton je u 43. minuti dobio Matri.

Na poluvremenu je trener Milana Siniša Mihajlović napravio osam izmjena, izašli su Bartolaccci, Lopez, Alex, Ely, De Jong, Honda, Poli i Calabria, a zamijenili su ih Nocerino, Abbiati, Mexes, Zapata, Montolico, Bonaventura, Mauri i Antonelli.

Potom je u 60. minuti reagovao i šef stručnog štaba Intera Roberto Mancini te je umjesto Santona, Taidera, Delgada, Baldinija i Dimarca u igru uveo D'Ambrosija, Brozovića, Hernanesa, Icardia i Kondogbiju.

Igrala se 61. minuta kada su u Milanu obavljene još dvije izmjene, a Nianga i Matrija su zamijenili Bacca i Adriano. Minut kasnije je Milan poveo golom Mexesa, a asistenciju je upisao Bonaventura.

Mancini je od 75. minute priliku dao Guarinu, Handanoviću, Ranocchiji, Palaciju, Kovačiću i Jesusu, koji su zauzeli mjesta Gnoukourija, Carizza, D'Ambrosija, Longa, Nagatoma i Pope. Za Milan je s druge strane zaigrao Paletta umjesto De Sciglija.

Palleta je dobio žuti karton u 85. minuti, a Nocerino je isključen tri minute kasnije. pa je Milan do kraja igrao s igračem manje.

U 91. minuti žuti karton je dobio Guarin.

Milan je na kraju ostvario minimalnu pobjedu nad Interom.