Borba za mjesto u špicu
18

Mayoral hvali Džeku: Učim od njega, toliko toga je napravio u nogometu

H. H.
Mayoral je ušao u 69. minuti umjesto Džeke i postigao je gol Bragi (Foto:Twitter)
Mayoral je ušao u 69. minuti umjesto Džeke i postigao je gol Bragi (Foto:Twitter)
Borja Mayoral igra odlično u posljednje vrijeme, a nakon novog gola za Romu koja je u šesnaestini finala Evropske lige na gostovanju pobijedila Bragu 2:0, govorio je o svojoj formi i partnerstvu u napadu s Edinom Džekom.

Španski napadač uživa povjerenje trenera Paula Fonsece i izborio se za mjesto startera nakon što se Portugalac sukobio s Džekom, ali sinoć je bio na poštedi i ušao je u 69. minuti umjesto Dijamanta.

I to mu je bilo dovoljno da u finišu zatrese mrežu domaćih, što je bio njegov deseti gol u sezoni u dresu Rome.

"U dobroj sam formi i sretan sam što pomažem timu. U svakoj utakmici pokušavam pomoći tako što dajem maksimum i trudim se postići gol", kazao je Španac koji je na posudbi na Olimpicu iz Real Madrida.

Novinari su ga potom pitali za mišljenje o Edinu Džeki i eventualnom tandemu s njim, iako trener Fonseca zasad odbacuje takvu mogućnost da ih upari u vrhu napada.

"Učim od Džeke jer posjeduje kvalitet i toliko toga je napravio u nogometu. Trudim se da ga posmatram što je više moguće, iako igram na drugačiji način od njega. Postoji li mogućnost da igramo zajedno u tandemu? Da, ali ja nisam trener, on je taj koji odlučuje. Morate pitati Fonsecu", kazao je Mayoral.

Podsjetimo, prema pisanju italijanskih medija, Mayoral će u narednom periodu prema odluci Fonsece biti prvi napadač Rome u utakmicama Serije A, dok će Džeko biti prva opcija u utakmicama Evropske lige.