Ide u redove rivala
27

Mateo Kovačić odlazi iz Chelseaja, Britanci pišu da se sprema senzacionalan transfer

K. H.
Mateo Kovačić u duelu protiv Manchester Cityja (Foto: EPA-EFE)
Mateo Kovačić u duelu protiv Manchester Cityja (Foto: EPA-EFE)
Hrvatski veznjak Mateo Kovačić, prema pisanju engleskih medija, gotovo izvjesno će nastaviti karijeru u redovima Manchester Cityja i španski menadžer Pep Guardiola uradit će sve da ga dovede u svoje redove.
Kovačić je u Chelseaju od 2018. godine, kada je prvobitno stigao na posudbu iz Real Madrida, da bi godinu dana nakon toga potpisao petogodišnji ugovor s Plavcima, koji traje do kraja sljedeće sezone.

Britanski mediji tvrde kako bi se ovaj vezni nogometaš rado pridružio ekipi Pepa Guardiole, a uz Građane, interesovanje za njegov potpis pokazao je i Bayern s trenerom Thomasom Tuchelom, no jasno je da tu City ima znatno veće šanse, ponajviše zbog uslova koje mu mogu ponuditi.

Dodaje se kako bi Kovačić u City došao kao zamjena za Ilkayja Gundogana, kojem će na kraju ove sezone završiti ugovor s Građanima.

Kovačić je ukupno za Chelsea odigrao 220 mečeva te je postigao šest pogodaka i tome dodao 15 asisencija.

Najveći uspjeh s klubom mu je osvajanje Lige prvaka 2021. godine, a uz to je osvojio UEFA-in Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo, kao i Evrospku ligu.

Britanski mediji dodaju kako će uz Kovačića Chelsea prodati još nekoliko igrača, a da su na izlaznim vratima Mason Mount, Conor Gallagher i Edouard Mendy.