Mijenja Antonija Contea
11

Massimo Carrera vodi Juventus u narednih deset mjeseci

Totalsport
Massimo Carrera
Massimo Carrera
Massimo Carrera preuzet će ulogu Antonija Contea na klupi italijanskog nogometnog prvaka Juventusa, nakon što je ovaj suspendiran na 10 mjeseci zbog umiješanosti u skandal Scommessopoli.

Tehnički direktor omladinskog pogona Juventusa, Carrera, imenovan je od strane torinskog kluba Conteovom zamjenom za vrijeme odigravanja službenih utakmica u prvenstvu i Europi dok on služi 10-mjesečnu suspenziju.

Podsjetimo, Conte i njegov pomoćnih Alessio suspendirani su od strane nogometnog saveza Italije zbog "prikrivanja" mogućeg namještanja utakmica. Conte i Alessio, tadašnji treneri drugoligaša Siene, znali su da se sprema namještanje utakmice, ali o tome nisu obavijestili vlasti. S obzirom da nisu izravno sudjelovali kazne i nisu toliko rigorozne (Conte 10, Alessio osam mjeseci).

Carrera ne sumnja u svoje mogućnosti i smatra da je spreman za pritisak koji je pred njim.

"Svaki sam dan u preoteklih godinu dana radio s Conteom i znam što me očekuje. Vjerujem da neću imati ni najmanjih problema zamijeniti ga na utakmicama. Davat ću savjete igračima, ali ne isključivo svoje, već zajedničke u dogovoru s Conteom i Alessiom", rekao je Carrera koji je još jednom istaknuo da ne osjeća pritisak.

"Da li sam zabrinut? Sjedit ću na klupi talijanskog prvaka... Govorimo o nogometu, a ja sam u njemu već 40 godina", zaključio je Carrera.

Prvi ispit za "novog trenera" Juventusa slijedi već sutra (subota) kada Juventus u Pekingu igra Superkup utakmicu protiv osvajača talijanskog kupa – Napolija.