Nakon osvajanja Superkupa
1

Marotta: Ovo je Conteova pobjeda

Totalsport
Giuseppe Marotta
Giuseppe Marotta
U kineskoj prijestolnici Pekingu u subotu su nogometaši Juventusa pobjedom nad Napolijem 4:2 osvojili talijanski Superkup, a prvi trofej nove sezone posvetili su svom suspendiranom treneru Antoniju Conteu.

Svega nekoliko dana od kako je Conteu Disciplinska komisija nogometnog saveza Italije izrekla 10-mjesečnu suspenziju zbog njegove umješanosti u namještanja utakmica Siene, njegov sadašnji klub Juventus odradio je utakmicu Superkupa i nakon produžetaka slavio 4:2.

Odmah po okončanju dvoboja generalni menadžer Juventusa Giuseppe Marotta sjetio se suspendiranog trenera.

"Ovo je Conteova pobjeda, za Contea. Danas nas je zanimala isključivo pobjeda, a sav posao u pripremi odradio je Conte", poručio je Marotta putem klupske internet stranice.

S njim se složio i veznjak Kwadwo Asamoah koji je ovog ljeta u Juventus pristigao iz Udinesea.

"Bila je ovo zahtjevna utakmica protiv vrlo jakog Napolija, ali niti u jednom trenutku nismo odustajali, niti kada smo bili u rezultatskom zaostatku. Ova ekipa posjeduje pobjednički duh, a to je zasluga trenera kojem više od bilo koga posvjećujemo ovu pobjedu", rekao je Asamoah.

Što se tiče samih zbivanja na travnjaku, Conteov zamjenik koji će uz teren voditi ekipu dok traje suspenzija prvog trenera, Massimo Carrera branio je svoje defanzivce Lucija i Leonarda Bonuccija koji su bili izravni krivci za oba pogotka Napolija.

"Ne mislim da su stoperi odigrali loše i po mom mišljenju ne trebaju nam pojačanja na tim pozicijama, posebno jer bi nam se uskoro mogao vratiti povrijeđeni Chiellini. Ljudi imaju naviku kritizirati odbranu, ali u krajnjoj liniji tako nešto se i ne može izbjeći. Samo su oni koji sjede na klupi "imuni" na takve greške", zaključio je Carrera.