Nogomet
22

Marko Rog i zvanično napušta Dinamo Zagreb i prelazi u Napoli za 15 miliona eura

Klix.ba
Dinamo Zagreb i Napoli dogovorili su sve detalje oko prelaska Marka Roga u redove talijanskog kluba s kojim će mladi igrač potpisati petogodišnji ugovor.

"Jako sam sretan što odlazim u veliki klub i talijansku ligu, ali s druge strane nije mi lako otići iz Dinama i Zagreba. Proveo sam ovdje krasnu godinu, osvojili smo duplu krunu, igrali Ligu prvaka i sada ponovili taj fantastičan uspjeh. Svojim sada već bivšim igračima želim puno sreće u nastavku sezone. Što se mene tiče, jedva čekam priključiti se novoj momčadi, ovo je veliki korak u mojoj karijeri i siguran sam da ću pomoći klubu u ostvarivanju ciljeva. Hvala Dinamu, navijat ću njih, ali moja sadašnjost i budućnost je plavi dres drugog kluba, Napolija", istakao je Rog u oproštaju od Dinama.

Dinamu će od ovog transfera pripasti 15 miliona eura.

Dinamo je tako u ovom prelaznom roku prodao dvojicu svojih ponajboljih igrača. Prvo je Marko Pjaca otišao u Juventus, a sada i Rog u Napoli.

Ipak, Dinamo je na ta dva transfera zaradio 40 miliona eura, uz veliku nagradni fond zbog plasmana u grupnu fazu Lige prvaka.