Trener Borca
15

Marinović uoči derbija: Sarajevo je pod psihološkim pritiskom, znamo svoj cilj

N. K.
Milan Mijatović i Vinko Marinović (Foto: FK Borac)
Milan Mijatović i Vinko Marinović (Foto: FK Borac)
Nedjelja je dan za novi premijerligaški derbi, a nogometaše Borca čeka gostovanje na Koševu. Crveno plavi put Sarajeva odlaze riješeni da pruže još jednu dobru partiju i da se domognu novih prvenstvenih bodova kako bi učvrstili svoju lidersku poziciju.
Ekipa je odlično trenirala, a igrači su motivisani da se protiv jednog od najvećih rivala u ligi pokažu u najboljem svjetlu.

"Nedavno smo odmjerili snage tako da nema nekih većih nepoznanica. Ekipa Sarajeva posjeduje kvalitet i očekujem težu utakmicu nego što je to bilo Banjoj Luci. Ipak, mi igramo veoma dobro, a ako ponovimo naša izdanja iz minulih utakmica te ako budemo mirniji u završnici smatram da dobar rezultat po nas neće izostati", poručio je šef stručnog štaba FK Borac Vinko Marinović.

Svaka derbi utakmica sa sobom donosi i određenu dozu pritiska, i rezultatskih, ali i onog psihološkog, a Marinović kaže da je od krucijalne važnosti da koncentracija tokom svih devedeset minuta igre bude na maksimalnom nivou.

"Ako gledamo poziciju na tabeli onda je Sarajevo pod većim pritiskom i na nama je da to pokušamo iskoristiti. Važno je da budemo maksimalno skoncentrisani. Svaka greška može da odvede utakmicu u drugom smjeru od onog koji priželjkujemo. Važno je da iskoristimo svaku priliku u napadu koja nam se ukaže", poručuje Marinović.

U stručnom štabu ne kriju da je upitan nastup Zorana Krvžića koji ima manjih problema s povredom, dok su ostali igrači spremni za nastup na Koševu.

Milan Mijatović kaže da ekipi motiva ne manjka i da su svi spremni da daju svoj maksimum za dobar rezultat.

"Očekujem tvrdu i tešku utakmicu, na jednu grešku i na jednu loptu. Pokazali su da su kvalitetna ekipa, ali mislim da se mi nalazimo u dosta boljoj poziciji i da je veći pritisak na njima. Na nama je da damo sve od sebe. Svaki derbi nosi posebne emocije i svi živimo za to da igramo pred punim tribinama", rekao je Mijatović.

Dvoboj na Koševu zakazan je za nedjelju s početkom u 19:45 sati.