Nogomet
0

Marinović: Čeliku još nisam nanio poraz, motivisan sam da to učinim

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Posljednju pobjedu nad Čelikom akutelni prvak Zrinjski je slavio 14. aprila 2014. godine, kada su Plemići u Mostaru pobijedili 4:0. Trener mostarskog tima Vinko Marinović još ni jednom nije nanio poraz Zeničanima, što mu pred sutrašnju utakmicu daje posebnu motivaciju.

"Mi smo ovu reprezentativnu pauzu iskoristili maksimalno i siguran sam da nas čeka još jedna teška utakmica, jer je za nas Čelik neugodan protivnik. Maksimalno ozbiljno ulazimo u ovaj meč, a posebnu motivaciju za mene predstavlja i to što sa Zrinjskim još uvijek nisam Čeliku nanio poraz. Nadam se da će to biti sutra", izjavio je Marinović

On jee rekao da u Premijer ligi nema lakih protivnika te da je svaki bod bitan, jer mali kiks može rezultirati izgubljenom titulom. Istakao je da je Plemićima cilj da odbrane naslov prvaka.

"U novoj ligi 12 nema laganih protivnika, sve su utakmice teške i svaka se mora igrati s dozom maksimalne ozbiljnosti i disciplione, jer sve utakmice koje nam slijede u ovom prvom jesenjem dijelu želimo tako odigrati, a potom otići na pauzu kao lider na tabeli. Što se tiče stanja u ekipi, jedino neće igrati kartonirani Jasmin Mešanović, dok su svi ostali igrači spremni za sutrašnju utakmicu. Motivisano smo da sutra osvojimo tri boda i napokon pobjedimo Čelik. Ipak, bit će vrlo teško", rekao je trener Plemića.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Nogometaš Zrinjskog Oliver Petrak je također govorio o sutrašnjoj utakmici te je rekao da on i njegove kolege imaju posebnu motivaciju za sutrašnju utakmicu.

"Ovo je moja peta utakmica protiv Čelika, a još uvijek nisam okusio pobjedu protiv njih. Nadam se da će to sutra biti pod Bijelim brijegom. Spremni smo psihički i fizički, jer je svaki bod bitan u ovakvoj ligi. Sutra do pobjede moramo kako god znamo i umijemo", kazao je Petrak.

Prvenstveni niz bez poraza pod Bijelim brijegom Zrinjski je produžio na 51 utakmicu. Klub je zadnji put u Mostaru izgubio 28 aprila 2013. godine i to u utakmici protiv Čelika, kada su Zeničani Mostarcima nanijeli poraz od 0:2.

Da li će Plemići nastaviti niz bez poraza na svom stadionu ili će neugodni Čelik prekinuti taj niz, ostaje da se vidi. Utakmica počinje u 19:00 sati.