Nakon serije poraza
0

Maradona se odsad oslanja na igrače iz argentinske lige

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Posljednja dva dvoboja južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici Argentina će odigrati većinom s nogometašima iz domaće lige.

Najavio je to izbornik Diego Maradona u buenosaireškom dnevniku Oleu priznavši time da je generalno razočaran odnosom svojih zvijezda iz europskih klubova spreman nacionalnog dresa.

Nije zadovoljan, naveli su u zaključku novinari Olea, niti učinkom Messija, Agüera i Mascherana, no oni će ipak ostati jedni od rijetkih nogometaša koji će biti pozvani za dvije utakmice istine iz prekooceanskih, europskih liga.

  • Shvatio sam da imam i drugih opcija. Shvatio sam da igrači koji igraju u Argentini mogu obaviti dobar posao. Možda ćemo se na Svjetsko prvenstvo kvalificirati s uravnoteženijom ekipom igrača iz europskih i argentinske lige. Mislim da su igrači iz Argentine “gladniji” boriti se za argentinski dres - rekao je 49-godišnji Maradona.

Već u prvoj momčadi koja je u srijedu poražena u Asuncionu od Paragvaja 1-0 igrala su trojica igrača iz domaće lige (stoper Dominguez i lijevi bek Papa iz Veleza, te veznjak Estudiantesa Veron). Kasnije su u igru još ušli veterani Palermo i Schiavi.

Pitanje je, međutim, je li ta Maradonina ideja imalo bolja od svih dosadašnjih. Da vrlo vjerojatno nije, pokazala je anketa koju je među čitateljima proveo dnevnik La Nacion. Čak 85 posto od 22.000 hiljade posjetitelja online-izdanja novina smatra da bi Diego Maradona trebao ponuditi ostavku.

S druge strane, čak 78 posto od 14.400 sudionika drugoga anketnog pitanja smatra da se Argentina neće plasirati na Svjetsko prvenstvo!

Nakon poraza od Brazilaca u Rosariju (3-1) i Paragvajaca u Asuncionu (1-0) u subotu i srijedu, Argentinci su pali na peto mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije za SP. Do kraja su još dva kola. “Gaučosi” na svom terenu dočekuju posljednjeplasirani Peru, ali nakon toga idu na noge najstarijim i najmrskijim rivalima Urugvajcima u Montevideo, na legendarni Centenario.

Urugvaj i Venezuela inače zaostaju samo bod za Maradoninim sastavom, a Kolumbija dva.