Nogomet
0

Maradona bi karijeru mogao nastaviti u Brazilu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Alejandro Mancuso, jedan od saradnika bivšeg selektora argentinskih nogometaša Diega Maradone tokom Svjetskog prvenstva, ima, tvrdi, novu priliku za svog šefa.

"Već smo dobili neke ponude. Imamo ih i iz Brazila, gdje imam jako dobre odnose", izjavio je Mancuso za brazilski dnevnik Folha de Sao Paulo, istaknuvši ipak da zasad ništa nije odlučeno.

"Još je uvijek prerano. Malo ćemo se odmoriti i onda dobro promisliti gdje nastaviti karijeru", rekao je 42-godišnjak, koji je kao vezni igrač između 1992. i 1994. godine skupio deset nastupa za argentinsku reprezentaciju.

Dio igračke karijere Mancuso je proveo u Brazilu, nastupajući za Palmeiras (1995. godine) i Flamengo (1996.). Maradona ga je u svoj stručni štab uveo kad je, u novemrbru 2008. godine, preuzeo klupu argentinske reprezentacije. Skupa sa svojim šefom Mancuso je dobio otkaz, a Maradona je svoj ostanak na klupi uvjetovao baš ostankom svih svojih prijatelja-suradnika.

Iz Argentinskoga nogometnog saveza (AFA) s time se nisu složili. Predsjednika AFA-e Julija Grondonu Maradona je na kraju svega optužio da je lažov.

"I dalje mi je žao što je Maradona otišao. Vrlo sam tužan zbog toga. Ipak, moram istaknuti da mu nikad nisam lagao. Rekao sam mu još u Pretoriji da sam zadovoljan njegovim radom i da može ostati, ali ne pod istim uvjetima; već sam mu tada nagovijestio mora uvesti neke vitalne promjene", rekao je predsjednik.