Traži ga Real Madrid
5

Maneov saigrač iz reprezentacije: Njegov transfer zavisi od nekoliko stvari

K. H.
Sadio Mane (Foto: EPA-EFE)
Sadio Mane (Foto: EPA-EFE)
Saigrač Sadija Manea iz reprezentacije Senegala - Keita Balde, smatra da ovaj napadač Liverpoola vjerovatno nema želju da zauvijek ostane u klubu s Anfielda te da bi, ukoliko dođe prava ponuda, mogao promijeniti sredinu.

Mane se posljednjih mjeseci opet dovodi u vezu s transferom u Real Madrid, koji ga je želio dovesti i 2018. godine, no nakon odlaska Zinedinea Zidanea ta mogućnost je propala.

Ipak, kako se Zidane vratio na klupu Kraljevskog kluba tako se opet pojavila mogućnost da Mane napusti Liverpool, a o čitavoj toj situaciji govorio je njegov saigrač iz reprezentacije Senegala Keita Balde.

"Njegov transfer zavisi od nekoliko stvari, ne znam koja je njegova odluka, ali vjerujem da u narednih godinu ili dvije želi promijeniti stvari", kazao je Keita, pa nastavio:

"Ne vjerujem da zauvijek želi ostati u Liverpoolu. On je pametan momak i zna šta je najbolje za njega i šta treba uraditi, a što se tiče transfera u Real Madrid, s tim klubom se povezuje puno igrača. U Liverpoolu sigurno ne razmišljaju da prodaju Manea, trener ga voli i dao je punu klubu, a ponuda koja dođe za njega sigurno će morati biti unosna. Veliki tim mora pokucati na njegova vrata i obećati mu puno toga, on je sjajan momak i zaslužuje sve najbolje. Skroman je i uspio je sam postići sve i minimalno što zaslužuje je ovo gdje je trenutno", istakao je Keita.

Mane je za Liverpool do sada odigrao 161 meč, a njegova tržišna vrijednost trenutno je blizu 120 miliona eura.