Tri godine nisu pričali
3

Mandžukić i Modrić su dugo bili posvađani, fotografija koja je objavljena oduševila Hrvate

K. H.
Mario Mandžukić i Luka Modrić (Foto: Hrvatski nogometni savez)
Mario Mandžukić i Luka Modrić (Foto: Hrvatski nogometni savez)
Fotografija Hrvata Luke Modrića i Marija Mandžukića, koju je Hrvatski nogometni savez objavio na društvenim mrežama, oduševila je tamošnju javnost i to najviše zbog činjenice da je spomenuti dvojac u prošlosti bio posvađan tri godine.

Nasmijani Modrić i Mandžukić pozirali su nakon pobjede Hrvatske protiv Nizozemske u meču polufinala Lige nacija rezultatom 4:2, što je pokazatelj da opet imaju dobar odnos i da je svađa stvar prošlosti.

Oni su se posvađali uoči dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, o čemu je Modrić pisao u svojoj autobiografiji "Moja igra".

"Rekao sam mu: 'Hajde, Mario, idemo danas jako'. Bilo je to onako kako igrači često međusobno potiču jedni druge na treningu ili utakmici, a Mandžukić me je, međutim, iznenadio svojom reakcijom. 'Samo ti gledaj sebe, pusti me'. Mislio sam da je riječ o nekom trenutnom neraspoloženju, kao da se nešto durio na mene, a nisam imao logično objašnjenje", prepričao je Modrić pa nastavio:

"S njim sam uvijek imao dobar odnos. Bili smo u stalnom kontaktu sve do tada, a onda je nastala tišina i odnos nam je zahladnio. Da mi je današnja mudrost, rasčistio bih to odmah ili u najgorem slučaju na sljedećem okupljanju reprezentacije, no i ja sam bio prkosan. Kada se dva teška karaktera nađu u kratkom spoju, energija nestane. Meni je, iskreno rečeno, bilo krivo, ali nisam htio povući prvi potez, a očito nije ni on."

Problem su riješili uoči Mundijala u Rusiji, gdje su Hrvati došli do finala i osvojili drugo mjesto.

"Dočekao sam pravi trenutak i inicirao razgovor. Htio sam mu reći koliko mi je žao što nemamo više blizak odnos. Zanimalo me koji je uzrok tome da više od tri godine komuniciramo isključivo kolegijalno. Razgovarali smo otvoreno i svakim trenutkom kao da se topio led između nas, odnosno problem koji je nastao ni iz čega. Rekao mi je da se nije durio na mene, već je mislio da ja to radim", objasnio je Modrić.

Hrvatska će u finalu Lige nacija igrati protiv Španije. Borba za medalje, odnosno finale i meč za treće mjesto, zakazani su za nedjelju.