Važeći ugovor ima do 2013. godine
0

Mancini želi ostati u Cityju još tri ili četiri godine

FENA
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini želio bi da ostane u klubu još tri ili četiri godine.

Italijan, koji ima ugovor do 2013., vodio je klub do prvog trofeja u posljednjih 35 godina nakon što je prošle sezone došao do pobjede u FA kupu, a ovog vikenda je preuzeo prvo mjesto na tabeli Premier lige od gradskog rivala Uniteda.

"Počeo sam s poslom ovdje prije dvije godine i trudio sam se da napravim snažan tim. Želio bih ostati još tri ili četiri godine jer smatram da je Manchester City trenutno najbolji klub na svijetu", kazao je Mancini na pres-konferenciji uoči sutrašnjeg meča Lige prvaka protiv Villarreala.

Nakon što je Sheikh Mansour kupio klub prije tri godine, City je potrošio više od 600 miliona funti za dovođenje pojačanja kao što su Mario Balotelli, Sergio Aguero, David Silva i Edin Džeko, prenosi Reuters.

Italijan je kazao da još nije pregovarao o novom ugovoru.

Za razliku od engleskg prvenstva u kojem je City dominantan, debitantska sezona u Ligi prvaka dosad nije donijela željeni rezultat, mada Mancini i dalje vjeruje da može osvojiti prvo mjesto u grupi.

Sa samo jednim bodom iz dva meča, tim iz Manchestera zauzima treće mjesto na tabeli, iza lidera Bayerna i drugoplasiranog Napolija. Susret protiv Villarreala u Cityju vide kao priliku za prvu pobjedu u Ligi prvaka.

"Nije bitno kako ćemo odigrati ovaj meč, bitno je da pobijedimo. Ako se to dogodi mislim da možemo osvojiti prvo mjesto u grupi", kazao je Mancini.