Nogomet
1

Mancini: S Newcastleom teže nego s Unitedom

Totalsport
Roberto Mancini (Foto: Arhiv/AFP)
Roberto Mancini (Foto: Arhiv/AFP)
Uoči ključnog gostovanja kod Newcastlea menadžer Manchester Cityja, vodeće ekipe Premiershipa, Roberto Mancini smatra da ih očekuje teži posao nego protiv Uniteda u ponedjeljak.

Na stadionu Sports Direct Arena, odnosno kako dom Newcastlea još uvijek više vole nazivati ljubitelji nogometa St. James' Parku, ove će nedjelje Svrake snage odmjeriti s liderom prvenstva Manchester Cityjem. Obje ekipe međusobni sraz najavile su velikim pobjedama u danima iza nas. Prvo je u ponedjeljak City u gradskom derbiju nadigrao United s 1-0 i preuzeo čelnu poziciju na tabeli, a potom je u srijedu Newcastle u borbi za 3., odnosno 4. poziciju koje donose i Ligu prvaka na Stamford Bridgeu šokirao finalista Lige prvaka Chelsea s 2-0.

"Gostovanje kod Newcastlea biti će nam najteža moguća utakmica i veći izazov od susreta s Unitedom. Možda zvuči čudno ali je tako", izjavio je menadžer Građana Roberto Mancini.

"Iza njih je fantastična sezona i još se bore za Ligu prvaka. Na klupi imaju jednog od najboljih menadžera u ligi i zato očekujem tešku utakmicu. Ostala su nam još dva susreta do kraja sezone, Newcastle i QPR tako da još ništa nismo napravili. Treba nam koncentracija do kraja i pobjede u zadnja dva dvoboja. Bez obzira na euforiju naših navijača ekipa mora ostati hladne glave", poručio je talijanski strateg koji je unatoč burnoj historiji s argentinskim napadačem Carlosom Tevezom otvoren po pitanju njegovog ostanka na Etihadu.

"Zašto ne? On ima ugovor s klubom, odličan je igrač, ali pustimo još takve priče. Budimo usredotočeni na Newcastle", jasan je Mancini.