Premiership
0

Manchester Unitedu tek bod protiv Boltona

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Ni na trećem ovosezonskom gostovanju nogometaši Manchester Uniteda nisu uspjeli dohvatiti tri boda. Utakmica 6. kola Premiershipa između Boltona i "crvenih vragova" na Reebok stadionu završila je remijem 2-2.

Poveo je Bolton golom Zata Knighta glavom iz neposredne blizine nakon prethodnog ubačaja iz kornera. Gosti nisu dugo čekali na izjednačenje, te je Portugalac Nani u 23. minuti nakon sjajne solo-akcije započete još na centru zabio za 1-1 s ivice kaznenog prostora u desni donji ugao golmana Jussija Jaaskelainena.

Na odmor se otišlo s neriješenim rezultatom, a u nastavku su ponovo bolje krenuli domaćini. Martin Petrov zabio je u 67. minuti iskosa s lijeve strane u bliži ugao vratara Edwina van der Sara, nakon što je prethodno lažnjakom okrenuo Darrena Fletchera. Nakon njegovog udarca lopta je od Fletchera promijenila smjer i prevarila iskusnog holandskog golmana.

Konačan rezultat postavio je Michael Owen u 74. minuti glavom. Zabio je omaleni napadač iz teške pozicije leđima okrenut prema golu, nakon prethodnog ubacivanja Nanija. Lopta je u mrežu ušla uz pomoć stative.

Manchester Unitedu je ovo bio treći remi na gostovanjima ove sezone (2-2 kod Fulhama, 3-3 kod Evertona), a osvojenim bodom propustio je na najbolji način iskoristiti subotnje poraze najvećih konkurenata Chelseaja (1-0 od Manchester Cityja) i Arsenala (3-2 od West Bromwicha).

Ipak, prestigao je Arsenal na drugom mjestu, te za vodećim Chelseajem zaostaje tri boda.

Premiership, 6. kolo:

Bolton – Manchester United 2-2 (Knight 6, Petrov 67 / Nani 23, Owen 74)

kasnije:

Wolverhampton – Aston Villa Newcastle – Stoke

Tabela: 1. Chelsea 15, 2. Manchester United 12, 3. Arsenal 11, 4. Manchester City 11, 5. West Bromwich 10...