Revanš polufinala Lige prvaka
0

Manchester United želi igrati finale na Wembleyju

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ekipa legendarnog stručnjaka Alexa Fergusona, Manchester United, oprezna je pred susret sa Schalkeom u revanš susretu polufinala Lige prvaka, iako na svom terenu ne pamte poraz više od godinu dana, a imaju i veliku prednost od dva gola razlike iz prvog susreta.

Razlog za oprez leži u činjenici da im u goste dolazi Schalke, ekipa koja je u četvrtfinalu Lige prvaka Interu postigla pet golova u gostima, a predvodi je jedan od najboljih napadača svijeta svih vremena Raul Gonzales, koji zna kako je postići gol Manchester Unitedu.

Na ruku gostima ide i loša tradicija "crvenih đavola" u susretima sa njemačkim timovima. Manchester je protiv njemačkih timova u knock-out fazi Lige prvaka bez pobjede i sa četiri poraza. Tim Alexa Fergusona ispadao je u sezoni 1996/97 od Borussije iz Dortmunda, 2000/01. od Bayerna iz Minhena, godinu kasnije koban je bio Bayer, a prošle sezone ponovo je bio bolji Bayern.

Problem Fergusonu predstavlja i zdravstveno stanje njegovog napadača Waynea Rooneyja, koji se muči sa povredom pa je njegov nastup večeras pod znakom pitanja.

Ohrabrujuća vijest za Škota je povratak Darrena Fletchera, koji se vraća na teren nakon pauze koja traje do marta.

Igrač Schalkea, Japanac Atsuto Uchida, se nada da će njegov tim napraviti probleme Manchester Unitedu na "Teatru snova".

Japanski internacionalac je pohvalio svog saigrača Raula, rekavši da je on superzvijezda, ali da ne misli samo na sebe, već da brine o čitavoj ekipi.

"On je jednostavno legenda. Način na koji igra, rezultati koje je postigao, njegove fudbalske i ljudske kvalitet su nešto čemu se divim", rekao je Uchida.

Utakmicu polufinala Lige prvaka gledatelji u BiH imaju priliku pogledati na programu BHT1.