Transferi na pomolu
0

Manchester United sprema ponudu za Villu i Silvu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Kako se približava januarski nogometni prijelazni rok, priče o velikim transferima sve su glasnije, a među najpoželjnijim ulovima bit će Valencijin dvojac, David Villa i David Silva.

Prema pisanju Daily Mirrora, aktualni engleski prvak Manchester United ima ambiciozni plan dovođenja obojice, a menadžer “crvenih vragaova” Alex Ferguson je spreman uložiti veliki novčani iznos, jer je od prodaje Cristiana Ronalda Real Madridu zaradio 94 miliona eura, a malo je od toga potrošio.

Škotski bi stručnjak navodno za obojicu Valenciji mogao ponuditi oko 55 miliona eura, a pitanje je što će na to reći španski prvoligaš, pošto će i drugi evropski bogataši sigurno biti spremni izdvojiti velike iznose za dvojicu Davida. No, da je prodaja u januaru itekako realna potvrdio je i direktor Valencije Fernando Gomez u razgovoru za jednu špansku televizijsku stanicu.

  • Klub je uložio golemi napor kako bismo zadržali igrače ljetos, ali naša finansijska situacija je i dalje vrlo ozbiljna. Bio je uspjeh zadržati ih, ali postoje trenuci kada više ne možete izdržati. Zato ćemo možda morati prodati Villu - priznao je Gomez.