Žele ga na Old Traffordu
345

Manchester United pripremio 10 miliona eura za Begovića

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Zbog odličnih partija na golu Stoke Cityja bh. reprezentativni golman Asmir Begović na meti je velikih klubova, a prema posljednjim informacijama otočkih medija Manchester United je najviše zagrizao.

Div sa Old Trafforda će u januarskom prijelaznom roku navodno ponuditi osam miliona funti (blizu deset miliona eura) za Begovića, piše Daily Mail.

Menadžer Crvenih vragova Alex Ferguson nije zadovoljan Davidom de Geaom i Anders Lindergaardenom, koji su propustili priliku da se dokažu. Stoga traži adekvatnu zamjenu koju vidi u Begoviću.

Bh. reprezentativni golman se dobro adaptirao britanskom načinu igre, a ove sezone je u čak sedam utakmica uspio odbraniti svoju mrežu. Primio je samo 15 golova u 15 utakmica.

Menadžer Stokea Tony Pulis je kazao da u januaru nijedan njegov igrač neće biti prodat, a kako bi sačuvao dobre odnose sa Unitedom, dogovor oko prodaje Begovića će se realizirati naljeto, piše Daily Mail.

I Liverpool je zainteresiran za Begovića no United ipak ima primat.

"Zadovoljstvo je kada se veliki timovi interesiraju za tebe. To je meni veliki kompliment, ali ne znači ništa. Realni smo i znamo da menadžer ne bi dopustio promjenu kluba. Ugovorom sam vezan još tri i po godine za Stoke, želim se koncentrirati na igru i pomoći mu da bude uspješan. Sretan sam ovdje tako da nemam problema i da ostanem u Stokeu", kazao je Begović.