Premiership
15

Manchester United preokretom protiv Brightona ostvario važnu pobjedu

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Manchester Uniteda pobijedila je Brighton u meču 30. kola engleskog Premiershipa rezultatom 2:1 te su se Crveni đavoli tako dodatno učvrstili na drugoj poziciji na tabeli.

Manchester United je agilno otvorio meč i prvu pravu šansu dočekali su u devetoj minuti kada je Mason Greenwood šutirao, ali je lopta pogodila desnu stativu.

Četiri minute nakon toga gosti stižu do vodstva. Centaršut s desne strane u gol je pretvorio bivši igrač Crvenih đavola, Danny Welbeck, i to nakon što je iz drugog pokušaja matirao golmana Deana Hendersona, čuvara mreže koji je dobio prednost nad rezervistom Davidom De Geaom.

To je bio rezultat prvog poluvremena, a do poravnanja Manchester United je stigao u 63. minuti. Sjajnu akciju u gol je pretvorio Marcus Rashford, a asistenciju je upisao Burno Fernandes.

Nakon toga na terenu je bio samo jedan tim i Manchester United je tražio put do drugog gola i preokreta, a do zasluženog vodstva stigli su u 83. minuti kada je Greenwood postigao gol.

Ovom pobjedom Manchester United je dodatno popravio bodovni saldo na drugoj poziciji i nakon 30 odigranih kola imaju 60 osvojenih bodova, četiri više od Leciestera koji je treći i čak devet bodova više od Chelseaja.

Manchester United - Brighton 2:1 (Rashford 61', Greenwood 83', Welbeck 14')

Tabela: